Stone Brewing myy Berliinin panimonsa BrewDogille

Stone Brewingin johtaja Greg Koch myöntää blogissaan Berliinin toimipisteen olleen liian suuri haaste.

Yhdysvaltalainen Stone Brewing ehti pitää panimo- ja ravintolakeskustaan Berliinin taivaan alla vajaat kolme vuotta ennen luopumista. Syyksi mainitaan Saksan oluen halpa hintataso ja craft-oluiden hidas yleistyminen. The Stone Brewing World Bistro & Gardens – Berlin pysyy auki huhtikuun loppuun ja tämän jälkeen BrewDog remontoi paikan omalle toiminnalleen sopivaksi kesän aikana.

Vanha panimoksi muutettu kaasutehdas saa sisäänsä myös kokeellisen Berlin Craft Collective -ryhmän oman pienen panimotilan, jossa paikalliset mikropanimot voivat tuottaa oluitaan BrewDogin siipien suojassa. 5000m2 puutarhatontteineen ja 2500m2 taproomeineen Mariendorfin kaupunginosassa sijaitseva panimokeskus on BrewDogilta jätti-investointi. BrewDog avaa myös uuden ravintolan Saksan Hampuriin myöhemmin tänä vuonna.

BrewDog ja Stone Brewing eivät ole ensimmäistä kertaa yhdessä toimitilakaupoilla. BrewDogin Columbuksen toimitilat Ohiossa Yhdysvalloissa löytyivät juurikin Stone Brewingin avustuksella ja panimot ovat tehneet yhteistyötä myös olutkollaboraatioiden merkeissä.

Stone Brewing oli Olutpostin uutisaiheena myös aiemmin tällä viikolla julkaistuaan bändioluen Metallicalle.

Kuva ja lähde: Stone Brewing, BrewDog