Suomen Olutseura palkitsi – Vuoden olutteko 2021 Erkki Häme ja Pelasta Craft Beer -kampanja

Helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna Suomessa seitsemällä eri paikkakunnalla järjestetty Pienen organisoima tukikampanja Pelasta Craft Beer! ja tempauksen isä Erkki Häme sai perjantaina 9.4. Suomen Olutseuralta tunnustuksen olutkulttuuria merkittävästi edistävänä tekona.

Suomen Olutseura on vuodesta 2020 alkaen palkinnut Vuoden Olutteon, missä kriteerinä on jokin olutkulttuuria merkittävästi edistävä teko. Viime vuonna palkittiin NeManniset -vlogin Jesse ja Sanna Manninen olutkuljetuksista ympäri Suomen. Tänä vuonna palkinnon saajaksi on valittu Pien-yrittäjä Erkki Häme ”Pelasta Craft Beer” – kampanjasta, jossa Pienen maahantuomia oluita tarjottiin ravintoloille ilmaiseksi myyntiin tarkoituksena tuoda ravintoloille lisätuloja ja auttaa yrittäjiä koronan tuomien ravintola-alan rajoitusten ja ravontolasulun yli. Pienen lahjoittamien oluiden myynnistä 100% meni kampanjassa mukana olleille ravintoloille. Suomen Olutseurassa katsottiin tempauksen tuoneen kiitettävällä tavalla ravintola-alan ahdinkoon sekä näkyvyyttä että konkreettista helpotusta. Tempauksen vaikuttavuutta lisää myös se, että sen teki yritys joka on itsekin kärsinyt pahoin pandemian vaikutuksista.

Erkki Häme oli tunnustuksesta erittäin otettu ja kommentoi valintaa seuraavasti: “Olen mykistynyt – valtava kiitos Suomen Olutseuralle tästä tunnustuksesta! Ravintola-alan pienyrittäjänä olen nähnyt vahvasti vierestä alan tuskan, ja olemmekin olleet siitä onnellisessa asemassa että olemme päässeet yhdistämään edustamiamme pientuottajia auttamaan rajoituksista kärsiviä suomalaisia yksityisomisteisia olutravintoloita ja antaa vielä oma osuus siihen päälle. Meillä on ollut jo toiminnan alusta asti periaatteena olla ’pienten puolella’, ja tätä periaatetta toteutamme erilaisin hyväntekeväisyystempauksin. Oli vaikea uskoa vielä hetki sitten että pian joudumme tekemään tempauksia hyväntekeväisyysjärjestöjen sijaan oman alan toimijoille, mutta toki ryhdyimme siihen heti pienpanimoiden Support Boxien jakelun sekä tämän Pelasta Craft Beer! -kampanjan myötä. Kiitos kuuluu tottakai koko meidän huikealle tiimille joka mahdollisti tämän – näiden projektien taustalla tapahtuu aina paljon markkinointia ja logistiikkaa mistä en todellakaan selviäisi yksin. Vielä kerran kiitos, jatketaan yhdessä taistelua vapaamman alkoholipolitiikan puolesta!”

Lähde: Suomen Olutseura

Kuva: Erkki Häme

Suomen Olutseuralle uusi puheenjohtaja ja NeMannisille Vuoden olutteko –palkinto