hartwall mainos
mainos

Taide, ruoka ja olut yhdistyvät ravintola Perhossa

Perho Liiketalousopiston kokkiopiskelijat Jenna Kotola ja Noora Ventjärvi ovat loihtineet yhdessä taiteilija Ritva Larssonin kanssa ”Hyvinvointivaltion pudokkaat” –nimisen taide ja olut –hyväntekeväisyystapahtuman maaliskuussa Ravintola Perhon kabinettiin.

”Hyvinvointivaltion pudokkaat” –näyttelyn avajaiset herkullisen ruoka- ja juomamakuelämyksen kera ovat 15.3. klo 18. Perhon mukaan tämä poikkeuksellinen yhteistyö sulattaa gastronomian ja taiteen rajoja, tarjoten vierailijoille mahdollisuuden nauttia niin makunystyröitä hivelevistä herkuista kuin ajatuksia herättävästä taiteesta, toki hyvän oluen tai alkoholittoman cocktailin kera.

Kokkiopiskelijat Jenna Kotola ja Noora Ventjärvi saivat syksyllä 2023 idean ruokataidetapahtumasta ravintola-alan integraatiokurssilla, jossa taide, luova ilmaisu sekä ravintola-ala että sosiaalisen media olisi yhdistetty projektimaiseksi ruokataidetehtäväksi. Tästä ideoiden opiskelijat ovat tuoneet kädenjälkensä näyttelyyn, joka pyrkii herättämään keskustelua yhteiskunnallisista teemoista taiteen, ruoan ja näyttelyyn valmistetun oluen kautta.

Projektissa mukana oleva taiteilija Ritva Larsson pyrkii maalauksissaan tuomaan esiin erityisesti niitä ihmisryhmiä ja kohtaloita, joita saattaisimme mieluummin olla ajattelematta. Ravintola Perhon kabinetin seinälle nostetut maalaukset pakottavatkin meidät kohtaamaan sen, mitä emme ehkä haluaisi nähdä tai ajatella. Jokainen maalaus kuvastaa toista ihmistä iloineen ja suruineen, muistuttaen meitä heidän ja meidän jokaisen arvosta. Näyttelyssä esillä olevat teokset valottavat kadun elämää monipuolisesti.

Näyttelyn kanssa voi nauttia Perhon kokkiopiskelijoiden luoman kasviscocktail-lautasen joka on herkullinen taideteos itsessään. Se tarjoaa vieraille mahdollisuuden maistella näyttelyn teemojen inspiroimia makuelämyksiä ja nauttia ainutlaatuisesta yhdistelmästä taidetta ja gastronomiaa. Maistelulautasen kanssa voi nautiskella Perhon panimomestari Juha Sinisalon yhdessä taiteilija Ritva Larssonin kanssa tekemän Katajaan kapsahtanut -oluen tai alkoholittoman Kuuseen kurkoittanut -cocktailin.

Tapahtumatuotot menevät Ritva Larssonin valitsemaan kohteeseen Sininauhasäätiön Nuoli-hankkeelle, joka auttaa 16–29-vuotiaita, päihteitä käyttäviä nuoria. Näyttely on avoinna 15.3.–28.3. välisen ajan Perhon ravintolan aukioloaikojen mukaan.

Lähde: Perhon tiedote, taideteos: Ritva Larsson

Katso myös:

Uusi Bart – Beer&Bar&Art tarjoilee taidetta ja olutta Kalevankadulla