Tampereelle maailman ensimmäinen panimohotelli

Aivan uudenlainen hotellikokonaisuus avautuu Tampereelle ensi vuoden alussa, kun panimohotelli Hub Brewing aloittaa toimintansa.

– Olemme avaamassa maailmanlaajuisesti ennenkokemattoman konseptin, jossa tarjoamme muille panimotoimijoille, ravintoloille, yrityksille sekä olutharrastajille tilaisuuden ja kapasiteettia oluenvalmistukseen sekä myyntiväylät kansainvälisille markkinoille, projektipäällikkö Timo Ounia kertoo.

Hub Brewing -panimohotelli tarjoaa tavan, jolla kuka tahansa voi valmistaa olutta avaimet käteen -periaatteella. Panimohotellista lunastetaan avain, jolla olutta tehdään; asiakas tuo mukanaan vain reseptin tai ei välttämättä edes sitä. Henkilökunta huolehtii tarvittaessa aivan kaikesta astiointiin—  ja vientiin asti.

– Asiakas voi tulla tekemään olutta itse tai me voimme tehdä sen hänen reseptiikkansa mukaisesti. Meillä on mahdollisuus myös auttaa reseptiikan luomisessa tai brändin rakentamisessa, valottaa Ounia.

Avaimia hotellissa on kahdenlaisia, yhden ja kolmen vuoden avaimia. Yhdellä avaimella voi valmistaa olutta 20 000 litraa vuodessa päästen hyödyntämään hotellin kaikkia panimolaitteistoja. Myös asiantuntija-apua on koko ajan saatavilla. Avaimia on lunastettavissa 200 kappaletta per vuosi. Ostomäärää ei ole rajoitettu, vaan yksi asiakas voi ostaa niitä useita.

Ajatus panimohotellista lähti siitä, kun Ounia alkoi matkoillaan pohtia ulkomailta Suomeen maahantuodun oluen makua kuluttajanäkökulmasta. Suomeen saapuvat oluet kun ovat saattaneet viettää matkallaan lukuisia kuukausia, jolloin oluen maku voi muuttua hyvinkin radikaalisti. Olutta pitäisi pystyä valmistamaan paikallisesti paikallisille kuluttajille Ounian mielestä.

Hub Brewing -panimohotellikonsepti on laajenemassa ensi vuonna myös kansainvälisesti, kun Hub Brewing -panimohotelli avautuu Vietnamiin. Vuonna 2019 on suunnitelmissa avata omat yksiköt Meksikoon ja Belgiaan. Ulkomaisesta oluesta tulee kaikissa pisteissä periaatteessa paikallista, sillä tavoitteena on myös tuore olut kuluttajan tuopissa.

– Jos nyt esimerkiksi yhdysvaltalainen panimo haluaa testata Euroopan markkinoita, se voi tehdä sen kauttamme paitsi todella taloudellisesti, myös ympäristöystävällisesti ja lokaalisti. Ja tarjota tuotteensa aivan yhtä aromirikkaana, tuoreena ja raikkaana kuin Yhdysvalloissakin, kertoo Ounia.

Hub Brewing tarjoaa asiakkaalle kansainväliset kontaktinsa ja myyntipalvelua. Lisäksi yritys tulee toimimaan juomatukkuna.

– Suuri osa Suomen pisteen myynnistäkin tulee suuntautumaan maan rajojen ulkopuolelle. Asiakkaamme pääsevät tuotteineen mukaan myös olutverkkokauppaamme ja myöhemmin rakennettavaan kansainväliseen ravintolaketjuun, Ounia lupaa.

Yrityksen toiminnasta vastaavat muun muassa Tulli Beerfest -tapahtuman pääkoordinaattorina tunnetun Timo Ounian lisäksi Mario Beltrán sekä Max Crawford.

www.hubbrewing.com