Tampereen Kauppahallissa avautuu Juomapuoti Flinda

Pienpanimotuotteita ja palvelua lupaa Tampereen Kauppahalliin 12. joulukuuta avautuva Juomapuoti Flinda.

Kotimaisiin pienpanimotuotteisiin keskittyvän erikoisliikkeen valikoimaan kuuluu oluita, siidereitä ja muita pientuottajien elintarvikkeita.

Flindan perustajia ovat ravintola-alan konkarit Ville Pietilä ja Pekka Vertomaa. Lisäksi liikkeen taustalla on SKA-Ravintolat Oy.

– Idea liikkeen perustamiseen tuli Hollannissa, missä asuin kaksi vuotta sitten. Amsterdamissa pienpanimo-oluita myyviä liikkeitä tuntui jo silloin olevan joka toisella nurkalla, taustoittaa Ville Pietilä.

Tositoimiin päästiin sopivan tilan vapauduttua Kauppahallista. Pietilä kiittelee Tampereen kaupunkia ennakkoluulottomasta suhtautumisesta juomapuodin perustamiseen.

Suomeen on avautunut uusia käsityöläispanimoita viime vuosina suurin piirtein yhden panimon kuukausitahdilla. Suuret keskusliikkeetkin ovat heränneet buumiin ja laajentaneet olutvalikoimiaan. Vaikka kilpailu on kovaa, Flindan perustajat luottavat asiantuntevan palvelun voimaan.

– Aiomme pärjätä valikoiman laajuudella, erikoisuuksilla, vaihtuvuudella sekä erityisesti henkilökohtaisella ja yksilöllisellä palvelulla, kertoo Pekka Vertomaa.

Oluen ja siiderin lisäksi Flindassa on myynnissä valikoima muitakin pientuottajien tuotteita, kuten kahvia, hunajaa ja kuivalihaa. Pietilä ja Vertomaa lupaavat, että valikoimaa täydennetään ja muokataan asiakkaiden toiveiden mukaan.

Toimiva yhteistyö muiden Kauppahallin liikkeiden kanssa on myös tärkeässä roolissa.

– Esimerkiksi kala- tai lihakaupasta voidaan ohjata hakemaan tietylle tuotteelle sopiva olut meiltä, ja tietenkin myös päinvastoin. Erikoisliikkeiden ristiinpalvelu hyödyttää sekä meitä että asiakkaita, summaa Vertomaa.