Tampereen SOPP avasi oluttapahtuma-kesän!

Tampereella nautittiin olutkesästä, kun Suuret Oluet Pienet Panimot -oluttapahtuma keräsi runsaasti kansaa. Aurinkoinen keli sekä laaja olutvalikoima kiinnostivat monia.

Väkeä riitti SOPP-tapahtumassa.

Panimoita tapahtumassa oli mukana kolmisenkymmentä ja oluttyylivalikoima oli laaja.

Takatalo&Tompurin tiskiltä löytyi mm. se kuuluista kylmäsavulager.

Oluttyyleistä löytyi edelleen nyt niin trendikästä hapanolutta, mutta myös lager- ja pils-oluet olivat hyvin edustettuna tapahtumassa.—  IPA-oluet kiinnostivat edelleen tamperelaisia oluenjuojia ja löytyi kuumasta kelistä huolimatta niitäkin, jotka suosivat vahvoja imperial stoutteja ja barley wine-oluita.

Top Fluelin tiskiltä sai myös siideriä.

Ilahduttavaa oli, miten paljon SOPP-tapahtumaan oli tullut uusia janoisia, jotka eivät oluesta niin tieneet. Monet kyselivät panimoiden tiskeillä oluttyyleistä mistä eivät olleet kuulleet ja uskaltautuivat jopa maistamaan. Hauska oli nähdä, kun lagerinjuoja tykästyikin suolaiseen gose-olueen tai siiderijuojan lempiolueksi muodostui vahva belgityylinen ale-olut.

SOPP:ssa oli tarjolla myös muinaisolutta.

Liikkeellä oli toki myös monia olutbloggareita sekä oluen arvioijia, joita kiinnostivat varsinkin panimoiden uutuudet ja erikoiserät. Tapahtumassa saattoikin maistella myös pieniä määriä olutta, koska tiskeiltä sai myös desin verran olutta niin halutessaan.

Legendaarinen oluenarvioija Hannu Nikulainen oli paikalla muistiinpanoineen.

Kokonaisuudessaan SOPP Tampere oli komea avaus olutapahtumakesään, josta varmasti sekä panimot että yleisö toivoo aurinkoista ja kuumaa!

Katso myös Olutpostin videot tapahtumasta: