Tee itse mainio Long Drink juoma kotona

Long drink eli kansan suussa Lonkero on suosittu juomasekoitus, joka tunnetaan erityisesti Suomessa. Se on virkistävä juoma ja helppo valmistaa, ja sopii erinomaisesti niin rentoihin illanviettoihin kuin juhlallisempiin tilaisuuksiin. Tässä jutussa kerromme, miten voit valmistaa herkullisen long drink -juoman omassa kotikeittiössäsi.

Long drinkin perusainesosat ovat alkoholijuoma ja virvoitusjuoma. Perinteisesti long drink valmistetaan ginistä ja greippilimonadista, mutta nykyään on olemassa lukuisia erilaisia variaatioita, joissa käytetään erilaisia alkoholijuomia ja virvoitusjuomia. Voit siis valita juuri sinulle mieluisimmat maut ja luoda oman uniikin long drink -reseptisi.

Tässä on yksinkertainen resepti perinteisen ginipohjaisen long drinkin valmistamiseen:

Ainekset:

– 4 cl gin

– 12 cl greippilimonadi

– Jääpaloja

– Greippilohko tai sitruunaviipale koristeluun

Valmistusohjeet:

1. Täytä korkea lasi jääpaloilla.

2. Mittaa lasiin 4 cl giniä.

3. Kaada lasiin 12 cl greippilimonadia.

4. Sekoita juoma varovasti esimerkiksi pitkällä lusikalla.

5. Koristele lasin reunalle asettamalla greippilohko tai sitruunaviipale.

Voit myös kokeilla erilaisia vaihtoehtoja long drinkin valmistamiseen. Esimerkiksi vodka, rommi tai tequila voivat toimia hyvin ginin sijaan. Lisäksi voit kokeilla erilaisia virvoitusjuomia, kuten tonic-vettä, sitruunalimonaadia tai inkivääriolutta, saadaksesi erilaisia makuja ja makuyhdistelmiä.

Long drinkin valmistaminen on helppoa ja nopeaa, ja voit soveltaa reseptiä oman maun mukaan. Voit myös kokeilla erilaisia koristeita ja lisäyksiä, kuten tuoreita yrttejä tai marjoja, jotta juomasta tulee vieläkin houkuttelevampi ja herkullisempi. Muista myös tarjota alkoholittomia vaihtoehtoja niille, jotka eivät halua tai voi nauttia alkoholia.

drinkki

Nyt kun tiedät, miten valmistaa herkullinen long drink, voit kutsua ystäviäsi koolle ja nauttia raikkaasta juomasta yhdessä. Muista kokeilla erilaisia reseptejä ja löytää oma suosikkisi!

Artikkeli: AI ja cyde

Kuvat: HDCO ja Juki Kiippa

Katso myös:

Uutta cocktailtrendeissä – hana -ja pullococktailit