Tiilitehdas Beer Fest yhdistää rokkifestarin ja oluttapahtuman!

Tuusulan Jokelassa 14-15.6. tapahtuva Tiilitehdas Beer Fest yhdistää rokkifestarin ja oluttapahtuman parhaat puolet. Festareilla päästään maistelemaan  käsityöläisoluita, tutustumaan ihmisiin panimoiden takana ja kuuntelemaan esiintyjiä.

Tapahtuma järjestää Tiilitehtaan perinnemiljöössä Jokelan Elävän Alakulttuurin Kehitysyksikkö (Jekku ry), joka on pyörittänyt kesätoimintaa paikassa vuodesta 2021. Tiilitehdas on kulttuuripaikka ja omaehtoinen kesäravintola Jokelan vanhalla tiilitehtaalla, joka on perustettu vuonna 1874, eli Tiilitehtaalla on nyt 150v -juhlavuosi!

– Tapahtuma järjestettiin edellisen kerran vuonna 2022. 2023 jäi meiltä kiireiden takia väliin, mutta sen verran tapahtuman perään viime kesänä kyseltiin että kyllähän tämä piti uudestaan järjestää. Nyt ollaan panostettu entistä enemmän esiintyjiin ja ollaankin tosi tyytyväisiä että saatiin näin upee kattaus järkättyä, kertoo yksi järjestäjistä, Jonas Jönsson.

Tiilitehtaan massiivinen polttouuni on nähtävyys jo itsessään. 54 metriä pitkä Hofmann -tyyppinen rengasuuni on Suomen ainoa.

Esiintyjinä tapahtumassa nähdään perjantaina Rock Siltanen Group sekä Satanen ja Grande Mahogany sekä Kärmes.

Tiilitehdas Beer Festillä ovat mukana lähialueen panimot, kuten ETKO Brewing, Talerock Brewing, MAKU Brewing ja Grönbacka Panimo sekä Tiilitehtaan oma siideribaari, josta löytyy mm. aitoja kotimaisia siidereitä.

– Kun ajat on kovat, pidetään yhtä. Panimot on täysillä mukana hommassa ja tuntuu tosi hyvältä tarjota myös asiakkaille mahdollisuus tukea suomalaista pienpanimoteollisuutta ostamalla olutta suoraan panimoilta. Kaikkiaan ollaan tapahtumasta tosi innoissaan, tuumaa Jönssön.

1930-luvun teollisuusromanttiikkaa huokuva tehdas tarjoaa festivaalille upeat puitteet.

Tiilitehdas Beer Fest

Liput ennakkoon 12 euroa, ovelta 16 euroa, jos jäljellä. Tapahtuma on K18.
Liput tapahtuman nettisivuilta.

Tiilitehdas sijaitsee 200 metriä Jokelan juna-asemalta, joten helppo tulla esimerkiksi R-junalla.

Lähde ja kuvat: Tiilitehdas Beer Fest

Katso lisää:

Etko Brewing Keravalla – uusi panimo ja taproom