Uudet TOP TEN – IPA ja APA voittajaoluet valittu

Uudet TOP TEN -oluet valittiin tiukan kilpailun jälkeen. India Pale Ale sekä American Pale Ale -oluet kuuluvat Olutpostin ja valikoitujen K-Kauppojen seuraavaan TOP TEN -kampanjaan.

Olutpostin ja valikoitujen K-Kauppojen kesän TOP TEN -lager kampanja loppui elokuun lopussa. Kampanja on herättänyt paljon huomiota oluen ystävien ja olutkulttuurista kiinnostuneiden parissa. Nyt syyskuussa  starttaava kampanjan kakkososa keskittyy IPA ja APA -oluisiin.

Tällä kertaa oluita sokkomaistellen arvioivat pitkän linjan olutarvostelija ja bloggari  Ari ”Arde” Juntunen, olutasiantuntija ja päätoimittajamme Anikó Lehtinen sekä tuottaja Mikko Hentunen.

Asiantuntija raadin arvovaltaiset jäsenet Mikko Hentunen, Ari ”Arde” Juntunen ja Anikó Lehtinen

TOP TEN -olutraati ei esittele voittajien pistesijoja, sillä kyseessä ei ole perinteinen kilpailu, jossa jokin tuote nostetaan voittajaksi. Erot raadin antamissa pisteissä olivat lähes olemattomat ja kyseessähän ovat aina makuasiat, eli kaikki TOP TEN -oluet ovat oikeastaan voittajia, koska ovat päässeet finaaliin saakka. Panimot ja maahantuojat saivat valita mukaan parhaimpina pitämiään oluita joita tuli tällä kertaa 17 taholta ja suurin osa heistä esitti arvosteluun useampia ehdokkaita.

Olutta arvioidessa hyvänä apuna arvioidessa toimi Olutpostin maistelualusta . Voit ladata ja tulostaa sen itsellesi tästä

IPA ja APA oluiden TOP TEN -kampanja alkaa syyskuun puolessa välissä valituissa K-kaupoissa ja se kestää joulukuun loppuun saakka. Seuraava TOP TEN- kampanja alkaa 2023 helmikuussa, jolloin esillä ovat hedelmäiset oluet kuten erilaiset sourit, kuten berliner weisset, goset ja muut hapanoluet.

Voittajaoluita tullaan esittelemään ja maistamaan vielä lähemmin Olutpostin verkossa, jolloin videovieraana toimittaja ja mediapersoona Jani Halme. 

Ja tässä ovat TOP TEN – IPA ja APA -oluiden voittajat:

Fat Lizard Brewing Co. Murder Point IPA 5,5 %

Nokian PanimoKeisari Mosaic IPA 5,2 %

12 Acres Brewing CompanyThe Far Side 5,1 %

OlutMyllyMylläri Citra IPA 5,0 %

HartwallLahden Erikois NEIPA 5,5 %

OlviIPA Iisalmi Pale Ale  4,7 %

Kotka Steam BreweryAlbatross IPA 5,5 %

Brewski – SANSA 4,7 %

Salama Brewing Co.Zen Extazy 5,5 %

Fat Lizard Brewing Co.Ankle Slapper Surf Ale 5,2 %

TOP TEN myymälät ovat ovat:

K-Supermarket Lippulaiva / Espoo, K-Supermarket Tripla / HelsinkiK-Citymarket Järvenpää , K-Citymarket PirkkalaK-Citymarket Seppälä / Jyväskylä, K- Citymarket Puuvilla / Pori, K- Citymarket Länsikeskus / Turku, K-Market Vellamonkatu / Tampere, K-Citymarket Kupittaa, K-Supermarket VuosaariK-Citymarket Lahti PaavolaK‑Citymarket Tampere TurtolaK-Supermarket  ja K-Market Redi / Helsinki, K-Supermarket Kuninkaankulma / Tampere, K-Supermarket Lehmus / Lappeenranta , K-Citymarket Jumbo / Vantaa

”Minusta olut ja ruoka ovat oiva pari ja yhteistyössä Olutpostin, panimoiden ja laadukkaiden K-kauppojen kanssa saamme vietyä tätä ilosanomaa eteenpäin!” Jarkko Honkanen /Juomaosaston vastaava /K-Citymarket Järvenpää

Kilpailun järjestäjä Olutposti sekä TOP TEN kumppanit  lahjoittavat yhdessä 100 € / TOP TEN myymälä kampanjan tuloista Ukrainan lasten auttamiseen.

Lisää juttuja tulossa joten pysy TOP TEN -kanavalla!

Katso myös Olutpostin uusittu Juomatutka!