Tornion Panimon paluusta kertovalle lyhytelokuvalle palkinto USA:ssa

Tornion Panimon paluusta kertovalle lyhytelokuvalle palkinto USA:ssa

Tornion Panimon paluusta kertova lyhytelokuva ”Return of the Mountain Brooks” (Tunturipurojen paluu) on palkittu Houstonin kansainvälisillä filmifestivaaleilla hopealla. Palkinnot jaettiin 10-päiväisen festivaalin päätösgaalassa maanantaina.

Filmi kertoo vuonna 2016 uudelleen käynnistetyn Tornion Panimon tarinan. Pohjois-Suomen oluen panemisen vuosisataiset perinteet olivat katketa vuonna 2010 Hartwallin siirrettyä Lapin Kullan tuotannon Lahteen. Lapin vanhimpana teollisuuslaitoksena pidetyn panimon uuden startin mahdollisti oululainen Sangen Oy, joka keräsi menestyksekkäällä joukkorahoituksella remonttiin ja uuteen tuotantolinjaan vaadittavat varat.

Filmissä nähdään eräänlaista symboliikkaa, kun Tornion Panimon mentorina toimiva Lapin Kullan entinen tehtaanjohtaja ja panimomestari Leo Andelin sekä panimon nykyinen johtaja Kaj Kostiander nostavat maljan tulevaisuudelle.

Tornion Panimon markkinointijohtaja, mainosohjaajataustainen Jami Teirikari on hyvillään palkinnosta.

– Oli mukavaa kuulla uutinen, että piskuinen filmimme on pärjännyt kansainvälisten brändien kovatasoisessa joukossa. Tornion Panimon stoori tuntuu kiinnostavan ihmisiä. Vuonna 1873 perustettu panimo on selvinnyt muinaisesta konkurssista, kieltolaista ja molemmista maailmansodista. Viimeinen isku oli tarkoitettu lopulliseksi, mutta eikös panimon pirulainen kammennut itsensä jälleen ylös kanveesista, toteaa Teirikari.

Tornion Panimon kanssa samoista palkinnoista kilpailivat muun muassa ExxonMobil ja— Hilton-hotelliketju.

Palkittu filmi on Tornion Panimon inhouse-tuotantoa. Sen on ohjannut Jami Teirikari, kuvannut Mikko Pohjola ja leikannut Miikka Pyy.

WorldFest-Houston on yksi maailman vanhimmista filmifestivaaleista. 50. juhlavuottaan viettävälle festivaalille oli ilmoitettu yli 4 500 työtä 74 eri maasta.