Asko Ryynänen tuo viskit, ginit ja väkevät juomat Olutpostin verkkoon

Olutpostin verkkoon perjantaina 21.8. avattava Tisleposti on uusi kotimainen väkeviin alkoholijuomiin keskittyvä palsta. Sisältöä tipahtelee säännöllisen epäsäännöllisesti niin kirjoitettuna kuin videoiden ja podcastien myötä. Tislauspannujen viereltä näppäimistön ääreen on saatu houkuteltua usealle alan toimijalle ja tisleiden ystävälle tuttu Asko Ryynänen.

Piirretty mies kuvassa myös kana.

Asko Ryynänen harrastaa myös chilejä, grillausta ja kanojen kasvatusta.

Asko esittäytyy; ”Nimeni voi olla joillekin viinaksiin valmiiksi vihkiytyneille jo entuudestaan tuttu. Minut tunnettanee parhaiten työstäni niin Teerenpelin kuin Valamonkin viskien parissa sekä tietenkin Nordic Premium Beveragesin tuotantopäällikkönä ja miehenä Arctic Blue Ginin reseptin takana.

Rakkauteni väkeviin alkoholeihin ei kuitenkaan rajoitu pelkästään työrintamalle. Vaikka sanotaan, ettei töitä saisi tuoda kotiin niin kyllä ne harrastuksetkin aika vahvasti alkoholijuomien ympärillä pyörii. Innostuneisuuteni eri alkoholeihin kantaa vuosien taakse. Toimin lukioaikana Alkossa osa-aikaisena työntekijänä ja sieltä syttyi tiedonjano, miten viskiä tehdään ja kuinka se eroaa esimerkiksi konjakista? Samaa janoa tässä edelleen sammutellaan, itseopiskelun sekä useiden koulujen ja työtehtävien jälkeen se on vain voimistunut.

Pyrin tuottamaan sisältöä mahdollisimman laaja-alaisesti. Esittelen tislaamoja niin läheltä kuin kaukaa, pureudun tislaamoturismiin sekä käyn läpi perusperiaatteita väkevien alkoholijuomien valmistuksesta. Reseptit osioon pyrin jakamaan vinkkini cocktaileista sekä väkevien alkoholijuomien yhdistämisestä ruokaan. Aloitellaan pikkuhiljaa ja katsotaan mihin asti homma kasvaa niin että se ei ala maistumaan työltä.

Tarkoituksenemme on luoda Olutpostiin kanava, joka kokoaisi kirjoituksieni lisäksi uutisia ja ilmiöitä tislemaailmasta niin meiltä kuin muualtakin saman katon alle. Tulevaisuuteen jätetään myös ovi valmiiksi raolleen ns. vieraskynille ja pyrinkin haastamaan alan ihmisiä kirjoittamaan, omaa aiheeseen sopivaa sisältöä palstalle.”

Ideoita, toiveita sekä risuja ja ruusuja otan vastaan mielelläni osoitteeseen tisleposti@olutposti.fi

Tykkää Tislepostista myös Facebookissa https://www.facebook.com/Tisleposti

Terveisin

Asko Ryynänen
Tisleposti

Piirros: Juho Juntunen

Lue Olutposti-lehti 2/2020 nyt ilmaiseksi verkosta!