mainos
mainos

Viikon cocktail: Nouk Vály:n Southside Bob

Baarimestari ja yrittäjä Nouk Vály avaa ginin saloja juomasekoituksissa ja taikoi Olutpostille oivan ginicocktailinkin!

Nouk Vály, yrittäjä ja baarimestari:

”Gini on cocktaileja tehdessä monikäyttöisin maustetuista tisleistä. Monet haluavat cocktailin maistuvan raikkaalta tai hieman kirpeältä, ja gini taipuu hyvin nimenomaan tämän tyyppisiin kuiviin seurustelujuomiin. Giniä voidaan käyttää monella tavalla juomissa: Siitä voidaan tehdä cocktailin keskiö, niin että sen aromit ovat juoman sielu, sillä voidaan vahvistaa juoman muita raaka-aineita tai se voi toimia yhtenä makuna. Meillä onkin kesälistassa kolme ginijuomaa, missä yhdessä gini toimiin dominoivana makuelementtinä, toisessa väkevöivänä ainesosana ja kolmannessa se on symbioosissa tasaisesti muiden raaka-aineiden kanssa.

Itse käytän giniä kuivissa klassikkojuomissa, Dry Martini on yksi suosikeistani. Sopiva baarivalikoima on omasta mielestäni vaikka yksi Old Tom –gini, pari eri hintaluokan London Dry –giniä ja yksi joku hieman erikoisemmin maustettu gini. Itse mietin aina ginin mauste- ja yrttiprofiinin ja lähden siitä rakentamaan juomaa. Kaikilla on omat etunsa, itse haluan tehdä tehdä cocktaileja, jotka ovat mauiltaan selkeitä.

Tämä cocktail on virkistävä ja raikas. Käytän cocktailissa hävikkisitruunoista tehtyä siirappia ja tuoretta tuoksuvaa minttua, joka saa juoman maistumaan täydelliseltä terassijuomalta. Tässä käytetty Haymans Old Tom Gin on vähemmän kuiva ginityyppi verrattuna esimerkiksi London dry gineihin, joten toimii se paremmin myös makeampien makujen kanssa. Isoa jäätä käytän juomassa siksi että näin se sulaa hitaammin, täyttää lasin ja vangitsee cavan kuplat pidemmäksi aikaa cocktailiin. Maustan jään mintulla siksi että kuumana kesäpäivänä sulava jää ei vetistä juomaa, vaan päästää siihen mukavasti lisää makua mintun muodossa. ”

Soutside Bob

  • 2 cl Haymens Old Tom Gin
  • 2 cl tuorepuristettua sitruunamehua
  • 2 cl hävikkisitruunasiirappi
  • Noin 6-8 cl cavaa
  • Iso jääpala eli jääblokki (voit jäädyttäessä maustaa sitä vähän minttuaromilla)
  • Tupsu tuoretta minttua
  • On the rocks lasi

Ravista jäiden kanssa gin, sitruunamehu ja siirappi. Laita jää lasin pohjalle, kaada hämmennetty juoma jään päälle ja täytä lasi cavalla. Koristele tuoreella mintulla.

 

Julkaistu Olutposti 2/21 -lehdessä.

Kuvat:Anikó Lehtinen

 

Katso myös viskin salat cocktaileissa:

Viikon cocktail: Julepin Manhattan