Viikon olut ja ruoka -pari: Olutmarinoidut jättiravut ja NEIPA

Oluessa marinoidut, kuumalla pannulla nopeasti paistetut, valkosipulilla ja chilillä maustetut jättikatkaravut ovat helppo iltapala. Niiden kanssa voit tarjota pastaa, leipää tai kumota ne vaikka salaattipedille. Juomaksi greippimäisen mehumaista NEIPA:aa, suolaisenkirpeää gosea tai belgityylistä vehnäolutta.

 

Olutmarinoidut tiristetyt jättikatkaravut (2:lle maisteluun)

 

Noin 20-30 jättikatkarapua tuoreena tai pakasteena, muista sulattaa pakasteet etukäteen.
Rapujen marinadi:
2 dl gose-olutta
½ dl oliiviöljyä
1 vaniljatanko
1 mandariinin mehu
suolaa
Lisäksi:
1 tuore, aika mieto punainen chili
Noin 10 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä paistamiseen
sormisuolaa
Sekoita marinointiliemi ja upota ravut marinadiin noin puoleksi tunniksi. Kuori ja pieni valkosipulinkynnet, paloittele chili (ota siemenet pois).
Laita reippaasti öljyä pannulle, kuullota valkosipuli ja chili. Laita joukkoon marinadissa ollut vaniljatanko. Nosta ravut pannulle ja kypsennä nopeasti kovassa lämmössä, että ravut hieman paahtuvat. Laita päälle sormisuolaa. Tarjoa heti, lasissa tietysti olutta.