Viikon olut ja ruoka -pari: Olutpaneroidut perunakroketit ja IPA

Nyt saat oivan herkun tähteeksi jääneelle perunamuusille. Tee iltapalaksi olutpaneroituja perunakroketteja ja nauti humaloidun oluen, kuten IPA:n, bitterin tai pilsin kera.

Olutpaneroidut perunakroketit

  • 3-4 dl perunamuusia
  • noin 1,5 dl jauhoja
  • 2 kanamunaa
  • 1 dl vaaleaa ale-olutta
  • suolaa
  • 1 dl korppu-tai pankojauhoja
  • öljyä paistamiseen

Laita erillisille laakeille lautasille jauhot ja korppu/pankojauhot. Sekoita syvälle lautaselle kanamuna ja olut. Tee kylmästä perunamuusista puikkoja, pyöräytä ne ensi jauhoissa, sitten olutkanamunaseoksessa ja lopuksi korppu/pankojauhoissa. Paista reilussa kuumassa öljyssä rapeaksi. Jos haluat, lykkää lopuksi hetkeksi kuumaan uuniin.

Tarjoa perunakroketit sinappimajoneesin kera:

  • 1 dl majoneesia
  • 0,5 dl turkkilaista jugurttia(ei valuvaa)
  • 1-2 tl rakeista Dijon-sinappia
  • suolaa ja pippuria

Sekoita kaikki ainekset ja laita kylmään puoleksi tunniksi. Tarjoa perunakrokettien kera. Juomana ihan paras on klassinen IPA-olut tai muun humaloidun oluen kera.

olutpostin mainos

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.