Viikon olut ja ruoka -pari: Hapanoluella maustettu papu- ja chorizokeitto 

Kokeile lämmittävää, hapanoluella maustettua papu-ja chorizokeittoa perinteiseen tapaan lusikalla tai seurusteluruokana dippailen, tietysti hyvän oluen seurana!

Hapanoluella maustettu papu- ja chorizokeitto 

  • 1 ptk esikeitettyjä härkäpapuja
  • 4-5 kpl perunaa
  • 1 sipuli
  • öljyä kuullotukseen
  • noin 10 cm pätkä chorizo-makkaraa siivuina (vegaaninen versio syntyy ilman chorizoa)
  • 2 dl maustamatonta hapanolutta, kuten gosea tai berliner weisseä
  • vettä
  • 1 rkl makeaa paprikajauhetta
  • ½ tl savupaprikajauhetta
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • ½ tl juustokuminaa
  • (puolikas tai kokonainen chili, jos pidät tulisesta)
  • 1 kanelitanko
  • suolaa ja mustapippuria
  • tuoretta lehtipersiljaa
  • tortillasipsejä

Kuori ja viipaloi perunat, huuhdo ja valuta pavut. Pieni sipuli ja kuullota öljyssä. Lisää, chorizoviipaleet sekä  paprikajauhe ja kuullota hetki sekoittaen koko ajan. Lisää perunaviipaleet ja olut, anna hetken kiehua. Lisää pavut ja vettä niin että perunat ja pavut peittyvät kokonaan, mausta ja maista. Anna keittyä niin, että perunat ovat kypsiä, osa pavuista saa hajota liemeen.

Tarjoa kuumana lehtipersiljan kanssa, ja dippaile keittoon tortillalastuja. Juomana kevyt ja kirpeä hapanolut.

Kokeile keiton seurana sämpylöitä:

Oluiset porkkana-kesäkurpitsasämpylät