Viikon olut ja ruoka -pari: Tomaattinen siskonmakkarapasta ja tumma belgialainen ale-olut

Kylmällä ilmalla kaipaa tuhtia arkiruokaa. Tämä oluinen siskonmakkarapasta on juuri sitä.

Siskonmakkarapastan liemeen lurautetaan hieman maltaista belgialaista ale-olutta, joka syventää tomaatin makua ja sopii siskonmakkaroiden makuun. Ruokajuomaksi voi käyttää samaa olutta tai vaihtaa se session IPA:aan, APA:aan tai raikkaaseen pils-olueen.

Oluinen siskonmakkaratomaattipasta

  • 1 pkt siskonmakkaraa
  • öljyä paistamiseen
  • 1 dl tummaa belgialea
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • 2 rkl turkkilaista jugurttia tai kermaviiliä
  • timjamia, mustapippuria, hitunen suolaa ja chliä jos pitää tulisesta
  • pastaa nälän mukaan

Laita pastavesi tulemaan ja kun se kiehuu, lisää hieman suolaa ja pasta. Lämmitä korkeareunaisessa paistinpannussa öljy ja purserra siskonmakkarat sinne, anna nesteen kiehua pois ja paahda, että makkaranpalat saavat hieman väriä. Kaada olut mukaan ja anna kiehua hetken. Kaada tomaattimurska, mausta ja anna kiehua hiljaisella lämmöllä kunnes pasta on valmista. Huuhtele pasta ja tarjoa erikseen tai sekoita yhteen.

Vinkki: Toimii myös riisin kanssa ja voi tehdä ilman kermaviiliäkin.

Katso myös:

Olutblinejä paahdetun siankyljen ja sienikastikkeen kera