Viikon olut ja ruoka -pari: Tomaattinen siskonmakkarapasta ja tumma belgialainen ale-olut

Kesällä kaipaa välillä maukasta ja helppoa arkiruokaa. Tämä oluinen siskonmakkarapasta on juuri sitä.

Liemeen lurautetaan hieman maltaista belgialaista ale-olutta, joka syventää tomaatin makua ja sopii siskonmakkaroiden makuun. Ruokajuomaksi voi käyttää samaa olutta tai vaihtaa se session IPA:aan, APA:aan tai raikkaaseen pils-olueen.

Oluinen siskonmakkaratomaattipasta

  • 1 pkt siskonmakkaraa
  • Öljyä paistamiseen
  • 1 dl tummaa belgialea
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • 2 rkl turkkilaista jugurttia tai kermaviiliä
  • Timjamia, mustapippuria, hitunen suolaa ja chliä jos pitää tulisesta
  • Pastaa nälän mukaan

Laita pastavesi tulemaan ja kun se kiehuu, lisää hieman suolaa ja pasta. Lämmitä korkeareunaisessa paistinpannussa öljy ja purserra siskonmakkarat sinne, anna nesteen kiehua pois ja paahda, että makkaranpalat saavat hieman väriä. Kaada olut mukaan ja anna kiehua hetken. Kaada tomaattimurska, mausta ja anna kiehua hiljaisella lämmöllä kunnes pasta on valmista. Huuhtele pasta ja tarjoa erikseen tai sekoita yhteen.

Vinkki: Toimii myös riisin kanssa ja voi tehdä ilman kermaviiliäkin.

 

olutpostin verkkokaupan mainos

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.