Olutblinejä paahdetun siankyljen ja sienikastikkeen kera

0

Blinit ovat kylmän vuodenajan ruokaa. Oluen poreileva hiilidioksidi on olennainen osa blinin kuohkeaa rakennetta, mutta kannattaa lurautella taikinaan miedosti humaloitua, vaaleaa olutta, että blinin muut raaka-aineet maistuvat myös.

Perinteisesti blinit nautitaan mädin ja smetanan kera, mutta niiden päälle voi kasata mitä vain. Kokeile Olutpostin reseptiä, missä olutblinit nautitaan paahdetun siankyljen ja sienikastikkeen kera. Juomaksi raikas pils tai brittityylinen IPA-olut.

Olutblinit paahdetun siankyljen ja sienikastikkeen kera

Olutblinit

  • 2 dl maitoa
  • 2 dl vaaleaa lager -olutta
  • 1 kanamuna
  • 1 tl soodaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • Ripaus sokeria
  • 1 tl suolaa
  • Paistamiseen voita

Sekoita maito, olut ja kanamuna tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa muut raaka-aineet ja siivilöi maito-olut-kanamunaseoksen joukkoon. Anna taikinan turvota ainakin puoli tuntia. Paista blinipannussa voin kanssa kullankeltaisiksi blineiksi.

Paahdettu siankylki

  • Noin 200 g siankylkeä

Pieni kylki kuutioiksi ja paahda pannulla rapeiksi rakeiksi. Muista hävittää pannulla oleva rasva asianmukaisesti.

Sienikastike

  • 1 dl kuivattuja metsäsieniä
  • 2 dl vaaleaa lager -olutta
  • 2 dl creme fraichea
  • Suolaa ja mustapippuria
  • Ripaus sokeria

Murskaa metsäsieniä pienemmäksi ja liota niitä oluessa tunnin verran. Puserra sienet kuivaksi ja sekoita crema fraichen joukkoon. Mausta ripauksella sokeria ja maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Laita viileään tekeytymään tunniksi.

Tarjoile kuumat blinit heti kuumien siankylkikuutioiden ja viileän sienikastikkeen kera.

VINKKI: Kasvisversion saat korvaamalla siankyljen rapeaksi paahdetuilla suolamanteleilla.

 


JAA KAVERILLE.

Kirjoittaja

Anikó Lehtinen
Scroll Up