Viikon olut ja ruoka -pari: Tumma suklaa ja tumma olut

 

Tummat oluet ovat kahvimaisen paahteisia, koska niissä on käytetty maltaita, jotka paahdetaan samantyyppisesti kuin kahvipavut. Muuten tummat oluet voivat olla kevyitä tai hyvinkin tuhteja maultaan ja alkoholiprosentiltaan.

Tummassa suklaassa on samantyyppisiä paahteisen katkeroisia aromeja kuin tummissa oluissa, ja ne sopivatkin yhteen paljastaen toisistaan hienovaraisempia makuja. Paras yhdistelmä on tumma suklaa ja paahteinen porter tai stout, jolloin suklaan ja oluen paahteisuus kumoavat hieman toisiaan, paljasten oluesta hedelmäisempiä ja suklaasta hienovaraisemman aromaattisia makuja.

VINKKI: Jos pitää suomalaisesta suodatinkahvista, niin oluina kannattaa kokeilla tummia lagereita, stoutteja tai black IPA-olutta. Jos taas on enemmän vahvojen makujen ystävä ja juo kahvinsa lyhyenä espressona, kannattaa maistaa tuhteja imperial stoutteja ja portereita.  

Kokeile paahteisen stoutin tai porterin kanssa myös jouluista suklaakakkua, katso resepti täältä!  

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.