Viikon olut ja ruoka -pari: Uunipaprikat olutharissamajoneesilla ja NEIPA

NEIPA-olut on oiva ruokajuoma, mutta sillä voi myös hyvin maustaa erilaisia kastikkeita, kuten uunipaprikoiden kanssa tarjottavaa harissamajoneesia. Kokeile vaikka itse!

Uunipaprikat yrtticouscousilla ja olutharissamajoneesilla

  • 4 suippopaprikaa

Couscous-salaatti:

  • noin 4 dl valmista couscousia
  • parikymmentä oliivia
  • 1,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienittynä
  • 1 dl manteleita
  • 1 dl kuivattuja karpaloita
  • hyppysellinen kanelia
  • hyppysellinen palmusokeria
  • suolaa ja mustapippuria
  • kourallinen ruohosipulia pieneksi hakattuna
  • puoli ruukullista minttua pieneksi hakattuna
  • puoli ruukullista persiljaa pieneksi hakattuna

Oluinen harissamajoneesi

  • 1,5 dl (vegaani) majoneesia
  • 2-3 tl harissatahnaa maun mukaan
  • 0,5 dl NEIPA-olutta (hennosti humaloitua)

Sekoita yhteen, lisää harissatahnaa aina välillä maistaen. Sekoita couscous-salaatin ainekset ja jätä viileään hetkeksi. Laita uuni lämpenemään 200 -asteeseen. Puolita paprikat ja laita uunipellille leivinpaperin päälle. Täytä couscousilla ja paista uunissa noin 10 minuuttia. Viimeistele yrteillä ja tarjoa viereen oluista harissamajoneesia, juomana viereen sitruksinen NEIPA, kevyt APA tai sessio-IPA.

Kokeile myös paneeratun juuston lisäkkeeksi:

Paneerattu juusto ja saksalaistyylinen vehnäolut