Viikon olut- ja ruokapari: Kylmäsavulohta, uppomunaa ja saksalaistyylistä vehnäolutta

Saksalaista vehnäolutta on tarjottu viikonlopun brunssijuomaksi kuohuviinin tapaan ja se sopiikin hyvin aamiaisherkkujen kanssa. Hedelmäinen, banaanisen makea vehnäolut käy varsinkin suolaisten brunssiherkkujen, kuten uppomunien ja kylmäsavulohen kanssa erinomaisesti. Vehnäoluen makeus tasapainottaa ruuan suolaisuutta ja olut ei säikähdä myöskään kanamunan makua.

 

Uppomunat kylmäsavulohella

  • 3 l vettä
  • 1,5 dl etikkaa
  • Kananmunia
  • Lisäksi: Noin 300 g kylmäsavulohta ja persiljaa. Kiehauta vesi ja etikka mahdollisimman syvässä kattilassa. Anna sitten porista miedolla lämmöllä. Tee kauhalla pienoinen pyörre kattilaan ja humpsauta lasiin rikottu muna yksi kerrallaan varovasti mahdollisimman lähellä vettä kattilaan. Ajasta niiden kypsyminen neljään minuuttiin. Laita heti tarjolle kylmäsavulohiviipaleen ja persiljan kanssa. Juomaksi saksalaistyylistä, vaaleaa vehnäolutta.