mainos
mainos

Rööperi rokkaa oluen ja makkaran voimin

Honkajoen Panimo on tuonut myyntiin Rööperi Rock’n Roll -oluen, jossa maistuu 50- ja 60-luvun Rööperin katujen karheus ja aitous sekä rock’n rollin rentous. Helsinkiläinen Lihakauppa Roslund on samaan aikaan tuonut myyntiin Rööperi-makkaran.— 

Uutuusoluen ja -makkaran takuumiehenä on Rööperin legenda ja sen katujen kuningas Tom Sjöberg, sillä uusi olut valittiin yhteistyössä Rööperi-kirjan tekijöiden Tom Sjöbergin ja Harri Nykäsen kanssa.—  Ajatus Rööperin omasta oluesta on alun perin Tom Sjöbergin, eikä se ole kaukaa haettu. Rööperi eli Punavuori on ollut yksi Suomen oluttuotannon keskeisistä paikoista jo 200 vuoden ajan.—  Punavuori on myös edelläkävijä uusien makkaralaatujen esille tuojana. Sen alueella toimii paitsi makkaranvalmistusta kuin makkaroihin erikoistuneita ravintoloita.

Tässä Rööperi- lageroluessa on hieman enemmän humalaa kuin Honkajoen panimon muissa oluissa. Huolella ja rakkaudella valittu olut tulee— yli sata vuotta vanhalta puolalaiselta pienpanimolta.—  Makkaran suhteen taas lihakauppa Roslundilla käärittiin hihat ja laitettiin vuosikymmenien osaaminen peliin: possua, vasikkaa, emmentaljuustoa ja Rööperi-olutta oikeassa suhteessa, juuri oikealla tavalla valmistaen. Näin syntyi Rööperi-makkara ja samalla uusi lihaisa pala helsinkiläistä ruokakulttuuria. Kylmä olut ja kuuma makkara, sen parempaa yhdistelmää ei taida ollakaan.