Kappelista taas omalla reseptillä pantua olutta

Kappelin alkuperäisellä reseptillä pantu pilsner— tekee paluun.

Ravintola Kappeli juhlii tänä vuonna 150-vuotista historiaansa. Kappelin tiloihin perustetussa Suomen ensimmäisessä ravintolapanimossa pantiin olutta vuosina 1993 – 1999. Nyt alkuperäisellä reseptillä valmistettua olutta saa jälleen Kappelista.

Elannon entinen pääjohtaja Ylermi Runko— lähetti vuoden 1990 tietämillä hotelli- ja ravintolaryhmälle talon sisäisessä postissa amerikkalaisesta ravintola-alan julkaisusta ottamansa lehtileikkeen, joka kertoi ravintolaan sijoitetusta pienpanimosta. Runko oli kirjoittanut— leikkeen reunaan: ”Koska meillä on tällainen mahdollista?” Vuonna 1993 haave toteutui yhteistyössä Sinebrychoffin kanssa.

Alkuperäisellä reseptillä valmistettu pilsner— tulee— Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalta. Yhteistyössä Laitilan kanssa valmistettu olut on suodattamaton pohjahiivaolut. Pilsneriä maustavat Hersbrücker- ja Saaz-humalat. Kesäisen raikas olut on— tarjolla— hanasta tai pullosta. Pullo-oluen etikettiin on otettu mallia Hotelli- ja ravintolamuseosta löytyneestä alkuperäisestä etiketistä.

Kappelin nimikko-olutta on saatavilla Kappelista sekä yli 50 muusta HOK-Elannon ravintolasta elokuun loppuun asti -— — tai niin kauan kuin tuotetta riittää, HOK-Elanto tiedottaa.