ANT FEST -olutfestivaali nousee toistamiseen radiomastojen varjoista

Viime vuonna debytoinut Ant Fest -oluttapahtuma valtaa taas Lahden Loviisankadun huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna, 5.-7.4. Ravintola Tirrasta alkunsa saanut festivaali laajentaa tänä vuonna toimintaansa alakerran Torven lisäksi myös naapurikiinteistön Pikkuteatteriin ja venyttää samalla aukioloaikoja sunnuntain puolelle – rääppiäisiä vietetään Tirrassa pyhäpäivänä kello 09-14.

”Pikkuteatterilla on tarjolla rentoa tunnelmaa yhteensä kuuden DJ:n viihdyttäessä festarikansaa. Laadukkaat ruoka- ja kahvilapisteet, kokeilevampi juomatarjoilu sekä lauantaiaamun brunssi kruunaavat paketin”, kiteyttää yksi tapahtuman perustajista, Ant Farm -kollektiivin nokkahahmo Kari Puttonen.

Kari Puttonen punomassa uusia juomia Ant Farmin tiluksilla

Puttosen mainitsemasta kokeilevammasta juomatarjoilusta pitää tänä vuonna huolen virallisen Ant Fest -oluen tekevä Panimoyhtiö Tuju, Suomen kenties kuumin panimo CoolHead, paikallisväriä tapahtumaan tuova Kanavan Panimo sekä Pien-maahantuonti, joka rahtaa Loviisankadulle useamman kymmenen oluen valikoiman.

”Juomasortimentti on vielä kovempi kuin viime vuonna. Saatiin pari sellaistakin olutta tarjolle, joita saapuu Suomeen vain kaksi tai kolme kegiä. Eikä sahtiakaan ole unohdettu, sillä Moose On The Looselta tulee erinomaiseksi havaittu sahti pulloissa tarjolla”, hehkuttaa Ant Festin perustajajäsen, tämänkin lehden sivuilta tuttu toimittaja ja olutbloggari Teemu Lahtinen.

Oluen kyytipoikana Pikkuteatterin kahvilasta on saatavilla Suomen ensimmäisen urban wineryn, Noita Wineryn, punaviiniä sekä viinirypäleiden jämistä tislattua moonshinea.

Lauantaisen brunssin lisäksi ruokaa on tarjolla myös ilta-aikaan, sillä Pikkuteatterin aulaan pystyttää pisteensä ensin paikallinen Torikauppa Pupu ja sen jälkeen heinolalainen Kusmiku.

”Alakerta toimii alkuillasta rauhallisempana soppena, joka sitten illan kehittyessä viihdyttää festarikansaa livemusiikin (pe Möyhy-Veikot ja la 1981, toim. huom.) ja DJ:n toimesta puoli viiteen asti aamulla”, Puttonen selventää Torven roolia.

Ant Festin päänäyttämö on kuitenkin modernin perinteikäs Tirra, jossa tarjolla on pitkälti toistakymmentä hanaa täynnä tiuhaan vaihtuvia maailmanluokan oluita.

Oluet tarjoillaan kahden ja neljän desin annoksina. Varsinaista sisäänpääsymaksua ei tapahtumaan ole, mutta festivaalin nimikkolasista peritään viiden euron pakollinen maksu.

”Retee meno tulee olemaan taas, janottaa jo”, Tirran ravintoloitsija ja Ant Festin kolmas pääarkkitehti Antti Sirvo summaa odottavat tunnelmansa.

Antti Sirvo koeponnistaa Ant Festin virallista Knock Out Saison -festariolutta, joka on Ant Farmin, Torikauppa Pupun sekä Panimoyhtiön Tujun yhteistyön tulos

Miksi ihmisten kannattaa saapua Loviisankadulle huhtikuun alussa?

”Ant Fest on lahtelainen ja hyvin tekijöidensä näköinen tapahtuma. Hyvä olut maistuu vielä paremmalta oikeassa ympäristössä. Paras palkinto järjestäjille on tavata vanhempia ja uudempia tuttuja oluen ystäviä hymy kasvoillaan”, Puttonen myhäilee.

”Pienempää. Paikallisempaa. Modernimpaa. Persoonallisempaa. Ant Fest haluaa olla luomassa uudenlaista olutfestarikulttuuria sen ainaisen halleissa tai toreilla pönöttämisen rinnalle”, kuuluu Lahtisen loppukaneetti.

Teemu Lahtinen (vas.) ja festivaalin luottomies Ville ”Pastori” Laakso elokuun Ant Fest goes KÄÄK -oluttapahtumassa


ANT FEST

05.-07.04.2019

Tirra // Torvi // Pikkuteatteri

Loviisankatu, Lahti

AUKIOLOAJAT

Tirra:

Pe 05.04. 18-03
La 06.04. 09-03
Su 07.04. 09-14

Pikkuteatteri:

Pe 18-01
La 12-01

Torvi:

Pe 20-04:30
La 20-04:30

Anniskelu päättyy jokaisena päivänä 30 minuuttia ennen sulkemisaikaa.

ANT FEST on myös Olutpostin kumppanuustapahtuma.