BPBW Budapest Beer Week 2024 toukokuun lopussa

BPBW Budapest Beer Week 2024 on tänä vuonna 20.-26. toukokuuta. Maanantaista torstaihin kaupunki täyttyy oluttapahtumista, tastingeista, taptakeovereista, ammattitapahtumista, kruununa itse olutfestarit.

Jo kuudetta kertaa järjestettävä Budapest Beer Week  on tarjoaa liki viidenkymmenen panimon kattauksen eri puolilta maailmaa. Tapahtuma on samaa sukua mm. Tallin Craft Beer Weekin, Mikkeller Beer Celebration Copenhagenin ja Billie’s Craft Beer Festivalin kanssa – tasting-sessioissa oluita saa maistaa rajattomasti pääsylipun lunastettuaan. Jokaisessa sessiossa on 4 eri olutta panimoilta, mikä tarkoittaa, että kahden maistelupäivän aikana vierailijoilla on mahdollisuus maistaa noin 360 erilaista oluita.

– BPBWei ole vain olutfestivaali, vaan oluen sekä live-bändien, jam-sessioiden ja dj-settien kanssa tavoitteenamme on luoda ainutlaatuinen tunnelma Budapestin auringon alla aivan Tonavan vieressä. Olut- ja festivaaliteollisuuden muuttuvassa maisemassa tavoitteenamme on jakaa erityinen kokemus Budapestissa. Jälleen kerran tarjoamme erinomaisen syyn koko viikon vierailulle: tule oluttpahtumiin, tutustu kaupunkiin olut kädessä ja juhli meidän sekä ystäviemme, panimoiden ja bändien kanssa, kertoo yksi festivaalin järjestäjistä, unkarilaisen Mad Scientist -pienpanimon Márton Sefcsik. – Olemme hyvin ylpeitä tapahtumasta ja meidät on nimetty Euroopan kolmanneksi parhaaksi olutfestivaaliksi Billie’s Craft Beer Festivalin ja Mikkeller Beer Celebration Copenhagenin jälkeen Portugalin Quem bebe por gosto-sivuston mukaan.

Suomesta paikalla on Panimoyhtiö Tuju, länsinaapuristamme Stigbergets, mutta kauimpaa tulevat panimot ovat mm. Ruse ja Holy Mountain Yhdysvalloista ja Messorem Kanadasta. Myös Romaniasta on muutama panimo, mikä onkin harvinaista olutherkkua suomalaisille. Kansainvälisen kattauksen lisäksi tapahtumassa saa hyvän kuvan unkarilaisen pienpanimomaailman nykytilasta.

Tapahtumassa voi myös tavata Sefcsikin mukaan paljon oluenvalmistajia, koska panimot tarjoilevat oluensa itse. Lisäksi on luvassa paljon erilaisia taptakeovereita ja tastingeja ympäri kaupunkia koko viikon aikana. Itse tapahtumassa on oluen lisäksi saatavilla street food -tyyppistä ruokaa, paljon musiikkia ja BPBW-seminaari alan ammattilaisille.

– Olemme jo tässä vaiheessa erittäin innoissamme BPBW 2024 -tapahtumasta. Keskitymme tietysti oluen laatuun ja kiinnostavuuteen, mutta yhtä tärkeitä meille on myös panimoiden hyvä meininki,  yhteisöllisyys ja yleinen viihtyvyys, koska rakastamme tehdä tätä tapahtumaa, summaa Sefcsik. – Tavataan Budapestissä!

BPBW24 panimot:

Atelier Vrai
Balkezes
Basqueland
Beak
Bereta
Blech Brut
Dealbreaker
Deya
Frontaal
Gamma
Garage Beer Co
Insight Cellars
Holy Mountain
Hop Hooligans
Hoptop
Horizont
Living Häus
Mad Scientist
Messorem
Moersleutel
Monyo
Rascals
Rivington
Ruse Brewing
Stigbergets
Strange Brew
The Garden Brewery
To Øl
Tuletorn
Tuju
Vault City
Wayfinder
Willibald
Whiplash
White Dog
Wild Racoon
Ziemia Obiecana

Liput täältä.

Lähde ja kuvat: BPBW

Katso lisää:

Unkarin hullut oluttiedemiehet – MAD SCIENTIST