Erilainen olutravintola – Roudaribaari Ihme

Roudaribaari Ihme on tekniikkafanin unelma. Baarin yrittäjä, pitkän linjan valo -ja äänentoistoalan ammattilainen  Jyrki Peltonen on luonut ravintolaan täysin ainutlaatuisen miljöön keräämistään miksaus-  ja valokonsoleista ja muista alan laitteista.

Helsingin Kaisaniemenkatu 3:ssa huhtikuussa avattu Roudaribaari Ihme on ollut ravintoloitsija Jyrki Peltosen unelma jo monta kymmentä vuotta, mutta nyt löytyi sopiva tila ja toteutusaika ravintolalle. Baarin sisustuksen ydin on Peltosen keräämät av-ja valolaitteistot.  Laitteita on yli 100 erilaista, 1940-luvulta 2000-luvulle, ja seasta löytyy niin huippukalliita miksauspöytiä kuin kuuluisuuksien, kuten Billy Idolin kiertueella käytetty konsoli.

Roudaribaarin suurimmissa laitteissa on yli 6800 nappulaa ja valotaulua oluenjuonnin ohella seurattavaksi. Missään laitteessa ei ole sähköä, joten ei tarvitse pelätä sähköiskuja, jos olut vähän läikkyy. Roudaribaari Ihme toimii baarin lisäksi eräänlaisena aikakoneena, peilaten av- ja valolaitehistoriaa viime vuosisadan puolesta välistä tälle vuosisadalle ja vaikka ei itse roudarimenneisyyttä omaisikaan, laitteita on kiehtovaa katsella ja vähän väännellä nappuloitakin leikkien oman elämänsä miksaajaa. Nyt kun luvalla voi.

Takaseinällä keskellä olevaa miksauspöydän osaa on käytetty Englannissa Billy Idolin keikalla, muita laitteita on mm. Kansallisoopperasta ja Kaupunginteatterista.

Baarin olutkattaus on mainio, ravintola 16:ssa hanassa löytyy mm. lietolaisen Orava Brewingin tuotteita vakituisesti.

– Tämä on ainoa paikka pääkaupungissa, missä oluitamme saa vakituisesti hanasta, kertovat Orava Brewingin Santeri Saloniemi ja Jaakko Juntunen avajaisissa.

Vakiohanat baarissa on myös espoolaisilla Masis Breweryllä, Salama Brewingillä ja Olarin Panimolla. Lisäksi hanassa tarjolla on vaihtelevasti oluita ympäri maailmaa.

– Olemme mielellämme osa Roudaribaari Ihmettä, joka on hieman erilainen olutpaikka, nyökkäilevät Masis Breweryn Laura Kanninen ja Janne Palo.

– Meilläkin tämä on tällä hetkellä ainoa vakiohanapaikkamme Helsingissä.

Roudaribaarin olutvalikoimissa hanatuotteiden lisäksi on myös hyvä määrä pullo- ja tölkkituotteita, lähinnä suomalaisilta pienpanimoita, joita täydentävät erikoisuudet maailmalta.

Orava Brewingin Santeri Saloniemi ja Jaakko Juntunen, Masis Breweryn Janne Palo ja Laura Kanninen.

Ihmeessä on tarjolla oluisiin sopivaa pikkusyötävää. Tarkoitus on tulevaisuudessa järjestää myös baarissa erilaista ohjelmaa, vaikka akustisia keikkoja tai muita baarin teemaan sopivia esityksiä. Tähän sopiikin hyvin ravintolan keskelle rakennettu pieni koroke, jossa on myös hyvä istuskella ja katsella mikserilaitteita mukavista nojatuoleista.

Roudaribaari Ihme on oiva lisä Kaisaniemen olutravintolakeskittymälle, jossa on jo olutravintolaklassikko Kaisla, irkkubaari Molly Malones, ruokaakin tarjoava Sori Taproom sekä pienpanimoiden omistama Juova Hanahuone, jonka sisustuksesta ja rakennuksesta Peltonen on myös vastannut.

Hanahuone Juova syntyi pienpanimoiden yhteistyössä