Itämaiset katkarapupihvit ja olutchilikastike

Itämainen ruoka sopii hyvin oluen kera. Makeantuliset katkarapupihvit paistettujen nuudeleiden ja olutchilikastikkeen kanssa käyvät erinomaisesti kevyemmän IPA:n tai hedelmäisen APA-oluen kera, unohtamatta tietystikään vaaleaa lager-olutta tai raikasta valeaa pale alea, jotka ovat luontaisia valintoja tulisen ruuan seuraksi.

Itämaiset katkarapupihvit ja olutchilikastike

Katkarapupihvit:

400 g sulatetuja, valutettuja (pakaste) katkarapuja
2 tl raastettua valkosipulia
4 tl raastettua inkivääriä
2 rkl teriyaki-kastiketta
kourallinen silputtua korianteria
2 vartta ruohosipulia silputtuna
suolaa ja pippuria
Seesamisiemenöljyä paistamiseen

Olutchilikastike:

1/2 dl soijaa
1/2 dl lager-olutta’
1 rkl sweet chili-kastiketta
Hieman aivan pieneksi silputtua sitruunaruohoa

Sekoita kastikkeen ainekset ja laita kylmään tekeytymään. Tee pihvit sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Muotoile seoksesta litteitä pihvejä. Paista ne öljyssä molemmin puolin kypsiksi. Tarjoile paistettujen nuudeleiden ja kasvisten kera.

Katso myös:

Lager-soijapaistettu lohi itämaiseen tapaan