Itämaiset katkarapupihvit ja olutchilikastike

Itämainen ruoka sopii hyvin oluen kera. Makeantuliset katkarapupihvit paistettujen nuudeleiden kanssa käyvät erinomaisesti kevyemmän session IPAn tai hedelmäisen APA-oluen kera, unohtamatta tietystikään vaaleaa lager-olutta tai raikasta golden alea, jotka ovat luontaisia valintoja tulisen ruuan seuraksi.

Itämaiset katkarapupihvit ja olutchilikastike

Katkarapupihvit:

400 g sulatetuja, valutettuja (pakaste) katkarapuja
2 tl raastettua valkosipulia
4 tl raastettua inkivääriä
2 rkl teriyaki-kastiketta
kourallinen silputtua korianteria
2 vartta ruohosipulia silputtuna
suolaa ja pippuria
Seesamisiemenöljyä paistamiseen

Olutchilikastike:

1/2 dl soijaa
1/2 dl lager-olutta’
1 rkl sweet chili-kastiketta
Hieman aivan pieneksi silputtua sitruunaruohoa

Sekoita kastikkeen ainekset ja laita kylmään tekeytymään. Tee pihvit sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Muotoile seoksesta litteitä pihvejä. Paista ne öljyssä molemmin puolin kypsiksi. Tarjoile paistettujen nuudeleiden ja kasvisten kera.

olutpostin verkkokaupan mainos

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.