Lager-soijapaistettu lohi itämaiseen tapaan

Vaalean, kevyesti humaloidun lager-oluen viehättävyys on siinä, että se on hyvin monikäyttöinen juoma, joka sopii sekä janoon, saunajuomaksi että seurusteluun.

Saman monikäyttöisyytensä takia se on erinomainen ruoanlaittojuoma, jolla saa kevyen maltaista makua ruokaan kuin ruokaan. Itämaisten mausteiden kanssa vaalea lager-olut käy enemmän kuin hyvin. Tässä helppo ja maistuva arkiruoka, jossa vaalean lagerin maltainen maku yhdistyy suolaisen soijan ja tulisen chilin kanssa. Juomaksi tietysti viileänä tarjottavaa vaaleaa lager-olutta.

Lager-soijamarinoitu lohi itämaiseen tapaan

1 iso lohifile kokonaisena tai paloina

Marinadi:

  • 1 dl vaaleaa, kevyesti humaloitua lager-olutta
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl limemehua
  • 1 rkl hunajaa
  • maun mukaan chilirouhetta
  • 1/2 dl seesaminsiemeniä

Öljyä kevyesti uunivuoan pohja ja laita siihen lohifile. Sekoita marinadin ainekset ja hiero se lohen pintaan. Annan olla kymmenisen minuuttia ja paista lohi uunissa noin 200-asteessa. Tarjoa nuudeleiden tai pitkien papujen kera.

VinkkI: Jos pidät lohen rapeasta nahasta, paista nahkapuoli ylöspäin ja 225-asteessa.

olutpostin mainos

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.