Lager-soijapaistettu lohi itämaiseen tapaan

Vaalean, kevyesti humaloidun lager-oluen viehättävyys on siinä, että se on hyvin monikäyttöinen juoma, joka sopii sekä janoon, saunajuomaksi että seurusteluun. Itämaisten mausteiden kanssa vaalea lager-olut käy enemmän kuin hyvin. Tässä uunilohen marinadissa vaalean lagerin maltainen maku yhdistyy suolaisen soijan ja tulisen chilin kanssa. Juomaksi tietysti viileänä tarjottavaa vaaleaa lager-olutta.

Lager-soijamarinoitu lohi itämaiseen tapaan

1 iso lohifile kokonaisena tai paloina

Marinadi:

  • 1 dl vaaleaa, kevyesti humaloitua lager-olutta
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl limemehua
  • 1 rkl hunajaa
  • maun mukaan chilirouhetta
  • 1/2 dl seesaminsiemeniä

Öljyä kevyesti uunivuoan pohja ja laita siihen lohifile. Sekoita marinadin ainekset ja hiero se lohen pintaan. Annan olla kymmenisen minuuttia ja paista lohi uunissa noin 200-asteessa. Tarjoa nuudeleiden tai pitkien papujen kera.

VinkkI: Jos pidät lohen rapeasta nahasta, paista nahkapuoli ylöspäin ja 225-asteessa.

Kokeile myös:

Viikon olut ja ruoka -pari: Oluinen sadonkorjuupiiras kahdella juustolla ja IPA