Jouluolutkausi avautuu

Aikaisemmin Sinebrychoffin Jouluoluena tunnettu olut on nyt KOFF Jouluolut.

Tiistaina 12. syyskuuta uusiin pitkäkaulaisiin kierrätyslasipulloihin pullotettu 4,5-prosenttinen joulupöydän juhlajuoma on saatavilla päivittäistavarakaupoista maanantaista 18. syyskuuta alkaen.

KOFF Jouluolut on saatavana myös 6 prosentin vahvuisena tölkki-sixpackissä, mutta ainoastaan vientiversiona eli käytännössä laivamyynnissä. Syy tähän löytyy Alkon jäykästä sisäänostoproseduurista, kertoi Sinebrychoffin viestintäjohtaja Marja-Liisa Weckström.

Jouluolut tuotiin ensimmäisen kerran markkinoille vuonna 1987, ja Suomen vanhimman jouluoluen ohramaltaan voi jo kymmenennen kerran jäljittää nimikkotilalle. Vuoden 2017 KOFF Jouluoluen ohra tulee Heikki ja Pauliina Puputin NiittyFarmin tilalta Eurasta. Viljelijä valittiin mallastaja Viking Maltin auditoimista mallasohran sopimusviljelijöistä. Mallasohran matkan voi näin jäljittää pellosta pöytään. Euralaisten Puputtien NiittyFarmin tilan ohra täytti kaikki Sinebrychoffin yhdessä Baltic Sea Action Groupin ja Viking Maltin kanssa asettamat vaatimukset.

Pauliina ja Heikki Puputti maistavat Koff Jouluolutta pääpanimomestari Tapio Kangas-Heiskan kanssa…

..ja hyvältä maistuu!— 

– Oli hienoa, kun Viking Maltilta soitettiin vuodenvaihteessa, että meidät valittiin viljelijöiden joukosta KOFF Jouluoluen ohran toimittajaksi, itsekin kun olen oluen ystävä. Suomalaiset arvostavat sitä, että tietävät, mistä ruoka ja juoma tulevat, Heikki Puputti sanoo.

Sinebrychoffin oluen tuotanto on riippuvainen luonnosta saatavista raaka-aineista: puhtaasta vedestä ja suomalaisesta ohramaltaasta. Vuodesta 2014 Sinebrychoff on tehnyt yhteistyötä Elävä Itämeri -säätiön eli Baltic Sea Action Groupin (BSAG) kanssa ja sitoutunut edistämään Itämeren hyvinvointia. BSAG:n hyväksymänä tuotteena KOFF Jouluolut on Itämeri-ystävällinen lähiolut.

– Sitoumuksemme koskee vedenkäytön tehokkuuden kehittämistä, oluen valmistuksessa syntyvän hiilidioksidin talteenottoa sekä Itämeri-näkökulman ottamista mukaan tila-auditointeihin, jotka toteuttaa niin ikään Itämeri-sitoumuksen tehnyt mallastoimittajamme Viking Malt, kertoo Sinebrychoffin pääpanimomestari Tapio Kangas-Heiska.

Jouluolutta on pantu vain joulusesonkia ajatellen, ja Kangas-Heiska kehottaakin olemaan ajoissa ostoksilla, ettei jää ilman.