Olutmarinoidut kanavartaat&meloniavokadosalsa ja pale ale

Kesällä grillataan. Olutmarinoidut kanavartaat ja meloniavokadosalsa valmistuvat helposti ja maistuvat kesällä raikkaan pale alen tai rustiikkisen saisonin kera.

grillivartaita

Olutmarinoidut kanavartaat ja meloniavokadosalsa

  • 4 kanan rintafilettä
  • Varrastikkuja

Marinadi:

  • 1 appelsiinin mehu
  • 1 rkl appelsiininkuorta
  • 1 dl saison-olutta
  • 1⁄2 dl oliiviöljyä
  • Suolaa, pippuria
  • 1tl paprikajauhetta

Liota grillivartaat. Sekoita marinadi. Viipaloi kanafileet varraspaloiksi sopivaksi ja upota marinadiliemeen. Anna olla ainakin pari tuntia, enemmänkin voi. Pyyhi ylimääräinen marinadi kanapaloista ja pujota vartaisiin. Grillaa.

Meloniavokadosalsa

  • 2 avokadoa
  • 1⁄4 melonia
  • Tuoretta basilikaa
  • Liemi:
  • 1/2 limen mehu
  • 1/2 dl hapanolutta
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • suolaa
  • 1/2 chili pilkottuna (taas siemenet pois)

Leikkaa meloni ja avokado pieniksi kuutioiksi, laita palat kulhoon. Sekoita liemi, kaada kuutioiden päälle ja anna maustua tunnin verran. Lisää lopuksi tuore basilika pienittynä. Tarjoa raikkaan pale alen tai rustiikkisen saisonin kera.

Katso myös:

Kreikkalaistyylinen sipsiplatteri vehnäoluen kera