Kasvispitaleivät ja saison-olutta

Ruokaisa kasvispita sopii kokonaiseksi ateriaksi tuhtiutensa takia ja tämä on helppo ottaa folioon käärittynä vaikka metsäretkelle mukaan raikkaan oluen kera.

Kokeile kasvispitaleivän kanssa hedelmäisen mausteista saison-olutta, joka mukavasti vastaa pitan monenmuotoisiin makuihin tai raikasta APA:aa, joka leikkaa jugurttikastikkeen tuhtiutta sitrusmaisella katkeruudellaan. Belgialaistyylinen vaalea vehnäolut sopii myös, raikastaen kokonaisuuden.

Kikherne & peruna & olutsipuli-pitaleivät

Tarvitaan:
4 pitaleipää (voi ostaa valmiina)
4 perunaa
öljyä
1 tl makeaa paprikajauhetta
suolaa
1 prk valmiita kikherneitä
200 g fetaa
1 paprika
noin 10 oliivia
1 iso punasipuli (sen marinointiin: 1 dl saison-olutta, 1 tl hunajaa, 1/2 dl valkoviinietikkaa)
1 dl turkkilaista jugurttia
salaatinversoja

Viipaloi sipuli, sekoita marinadi ja laita maustumaan.

Laita uuni päälle 200 asteeseen. Viipaloi perunat tosi ohueksi, huuhtele ja kuivaa ne, pyöräytä kulhossa öljyn, paprikajauheen ja suolan kera. Levitä perunat uunipellille leivinpaperin päälle ja laita uuniin 10 minuutiksi.

Viipaloi paprika ja pese salaatti. Huuhtele kikherneet ja laita 10 minuutin jälkeen myös uunipellille uuniin perunoiden kanssa ja 5 minuutin jälkeen myös feta, oliivit ja paprika. Anna olla vielä 5 minuuttia.

Laita pitaleivät hetkeksi uuniin. Kata esille leivät, turkkilaista jugurttia, uunipellillä kasvisseos, olutsipuli ja salaatinversot. Anna jokaisen tehdä oma pitansa.

Juomaksi sopii hyvin saison-olut, APA tai belgialaistyylinen witbier.

Vinkkejä: Toimii lisäkkeenä ilman pitaa. Vegaanisen saat kun jätät fetan pois ja käytät soijajugurttia.