mainos

Katso matkailuvinkit Suomen siideritielle

Kiinnostavatko siiderit ja niiden tekijät? Katso Siideripostin kotimaan matkailuvinkit.

Kesäretkelle Suomen siideritielle

Suomen siideritie kulkee rennosti polveillen Helsingistä länteen. Laajan Salon kunnan alueella voit vierailla useammassa kohteessa ja Saariston rengasreitin varrelta löydät lisää siiderintekijöitä. Muista myös Raaseporin taajamat Tammisaari ja Fiskars!

Poimi tästä kesämatkailijan vinkit siideritielle! Aukioloajat koskevat kesäkautta 2022 ja ne kannattaa tarkistaa verkosta.

1. Saaristosiideri
Kärtyntie 2, Kustavi
Avoinna klo 10-20, su klo 10-18
keittiö auki klo 11-20 (11-18)

Kesän erikoisuudet:
Saaristosiiderin kesämaut ovat mansikka-päärynä ja kuplivana vaihtoehtona ruususiideri. Ruususiideri on todellinen keräilytuote, jossa käytetään paikallisia ruusunmarjoja, ruusun terälehtiä ja humalaa. Ruususiideri on saatavilla vain Panimoravintola Maistongissa.

2. Heisala Craft Drink Company
Heisalantie 320, 21600 Parainen
Avoinna perjantaisin ja sopimuksen mukaan

Kesän erikoisuudet:
Uutuuksia alkoholiton siideri ja oranssi siideri. Maista myös Hylky omena-gin-spritzer, Juho Nummen neljä vuotta sitten lanseeraama omenan ja ginin yhdistelmä. Kamu ja Suntti -ravintolat Paraisilla ovat hyviä paikkoja maistella.

3. Nude Cider
Tammiluoto 238 B, Parainen
Avoinna joka päivä klo 10-18

Kesän erikoisuudet:
Nuden tuotteet ovat esillä Tammiluodon viinitilan puodissa ja viinitupa-kahviossa. Maista Nude Pink Grapefruit ja ”saaristolonkero” Nude Long Drink apple and gin, joka on sekoitettu Nagu-tislaamon ginistä ja paikallisesta omenamehusta. Myös Villa Wolaxista löytyvät kaikki Nude-siiderit.

4. Paulan Puutarha
Nuottamäentie 80, Angelniemi
Vierailut: 040 8034994

Kesän erikoisuudet:
Paulan Puutarhan puoti on avoinna sopimuksen mukaan. Kokkilan Lossirannan kesäravintola terasseineen on paras paikka maistella siidereitä. Kesällä saatavilla 100 % omenamehua sisältävä limonadi Virma ja Paulan Puutarhan klassikot, suomalaiset aidot omenasiiderit Luotsi, Pläkä ja Reimari.

5. Brinkhall Sparkling
Design Hill, Vaskiontie 418, Halikko
Avoinna arkisin klo 11-19, la klo 10-18 la ja su klo 12-19

Kesän erikoisuudet:
Kuura Ciderin tykätty sarja Finski, Normanni ja Baski tekee paluun. Eri siiderityylejä esittelevässä sarjassa aito suomalainen siideri Finski on saanut uuden nimen Brinkhalli. Normannissa ja Baskissa on käytetty perinteisten siiderialueiden omenaa. Myymälästä myös pieniä kokeilevia eriä muita siidereitä!

6. Hallonmäen tila
Hallonmäen Siideripanimo
Kuljuntie 79, Perniö
Avoinna  ma-la klo10-16

Kesän erikoisuudet:
Maista Hallonmäen oman tilan inkivääristä tehty Juuri, itse kasvatetulla vadelmalla maustettu Hallon vadelma-omena -siideri ja paikallisilla mustikoilla ja omilla vadelmilla maustettu Kuningatar-siideri. Tilapuodista saa paitsi siiderit, myös puutarhan marjat, yrtit ja kasvikset.

Vinkki: Jos tilakäynti ei sovi aikatauluusi, maistele paikallisia siidereitä Mathildedalissa Matildankartanossa tai Terhossa.

7. Lepola Drinks
Kemiöntie 1008, Ylönkylä (Perniö, Salo)
Avoinna ke-la klo 11-18

Kesän erikoisuudet:
Heinäkuussa Food Trucking Company tulee Lepola Shopin kylkeen tekemään burgereita kolmella viikolla. Uutuutena isoon pulloon pakatut Natural-siiderit, joissa ei ole mitään lisättyä.
Aaron Brownie haluaa tuoda jakamisen kulttuuria Suomeen! Maista myös Hoppy, joka on australialaisella humalalla maustettu siideri.

Menovinkki
1.-2.7. Craft Cider at the Meadows Matildankartanossa Mathildedalissa
Lepolan ja Hallonmäen minifestivaali

8. Ekta Bryggeri
Bryggerigatan 13, Tammisaari
Avoinna kerran viikossa kesä-heinäkuussa. Tarkista aukiolo somesta!

Kesän erikoisuudet:
Ektalla on kolme paikallisista omenoista tehtyä siideriä. Talon erikoisuus on Håpla, Suomen ensimmäinen kaupallinen humaloitu siideri. Ektan siidereiden makuun pääsee Bistro Höijersissä Tammisaaren satamassa sekä YLPissä.

Bonuspysäkki:
9. Veitsitehdas
Peltorivi 7, Fiskars
Avoinna päivittäin klo 11-22 (ulosmyynti klo 21 asti)
Panimokierros heinäkuussa päivittäin klo 15, ryhmille tilauksesta

Kesän erikoisuudet:
Elämyskeskus avautuu juhannuksen jälkeen. Panimolla on vakiovalikoimassa Hoppy Cidre. Noita Spritzerit ovat hieman saman henkisiä, mietoja ja raikkaita juomia.

Kartta liittyy Olutposti 2/22 -lehden Kesäretki Suomen siideritietä pitkin -juttuun. Voit tilata Olutpostin täältä. Tilaamalla saat lukuoikeuden myös kaikkiin Olutpostin näköislehtiin verkossa vuodesta 2015, mukaan lukien uusin numero. Myös muita tilaajaetuja tiedossa.

Teksti: Mariaana Nelimarkka
Kuva: Harri Soinila

Suomen aidon siiderin tuottajien liitto levittää siiderin ilosanomaa

Suomeen ensimmäinen pommelier. Mikä se on?

Huomio kotipuutarhurit – etsitään kotoperäisiä siideriomena- ja päärynälajikkeita

Craft Cider At The Meadows Mathildedalissa heinäkuussa

Mikä on Suomen aidon siiderin tuottajien liitto?

Brinkhall Sparkling ja Kuura Cider yhdistyivät