Kerro Ylelle muistosi alkoholin ostamisen kummallisuuksista

Suomen alkoholihistoria on täynnä outoja käytäntöjä ja sekavia lakeja. Nyt voit kertoa oman kokemuksesi alkoholin ostamisen kummallisuuksista ravintoloissa tai Alkossa ja päästä osaksi Ylen Elävän historian sarjaan Alkoholin myynnin kummallinen historia.

Oli aika, kun ravintolassa ei saanut ottaa alkoholijuomaa mukaan pöydästä toiseen siirryttäessä ja joka kolmannen alkoholijuoman kera piti tilata voileipä, joka sitten kiersi ympäri pöytää kun sen tilasi jokainen vuorollaan, Alkossa tiukattiin viinakorttia ja ravintoloissa kravattia. Muistatko nämä tai muuta kummallista alkoholin ostamisesta tai myymisestä?

Soita Yle Historian numeroon 044-4211100 ja jätä ääniviesti vastaajaan tai lähetä ääniviesti Whatsappilla. Parhaat muistelut pääsevät mukaan Elävän historian kaksiosaiseen ohjelmaan Alkoholin myynnin kummallinen historia, joka tulee ulos Yle radio 1:stä helmi-maaliskuussa. Alkoholin myynnin kummallinen historia löytyy sen jälkeen myös Yle Areenasta. Soita vaikka saman tien, mutta jätä viestisi ennen 6.2.2023.

Kuvat: Hotelli- ja ravintolamuseo, Finna.

Lue myös:

Suomalaisten olutlakien lyhyt historia