Kippistä kotimaisella oluella 4.9. suomalaisen ruuan päivänä!

Suomalaisen ruuan päivää vietetään joka vuosi 4.9. Kotimainen olut on osa suomalaista ruoka- ja juomakulttuuria, joten tänään kannattaa laittaa pöydät täyteen suomalaisia ruokaherkkuja ja kippistää kotimaisella oluella.

Suomalaisen ruuan päivää on vietetty syyskuun alussa vuodesta 2019 ja sen tavoitteena on syventää kuluttajien tietämystä ja sitoutumista suomalaiseen ruokaan. Ruokatieto Yhdistys Ry:n ja Hyvää Suomesta -merkin lanseeraama Suomalaisen ruoan päivä on pikuhiljaa vakiinnuttanut paikkansa suomalaisessa ruokakalenterissa.

Suomalainen ruoka- ja juomakulttuuri on tiukasti sidoksissa toisiinsa ja ruokaperinteemme on rakentunut juomina käytettyjen piimän, oluen ja sahdin ympärille. Suomalaisen ruuan ja näiden juomien välinen makuyhteys toimii luontaisesti ja siksi sitä kannattaa hyödyntää sekä kotiruokapöydissä, ravintoloissa että tapahtumissa. Suomalainen olut kotimaisen ruuan kanssa on ehdottomasti yksi parhaita paikallisia yhdistelmiämme – tänään kannattaa kilistää sen kunniaksi!

Sieniaika on parhaimmillaan  – kokkaa kotimaisista sienistä oluella maustettu muhennos!

Oluinen sienimuhennos ja paistetut perunat