Oluinen sienimuhennos ja paistetut perunat

Sienikausi on alkanut, ja metsät ovat täynnä herkkuja kaikille, jotka niitä jaksavat poimia. Olut sopii hyvin sieniruoille, kunhan valitsee oikean oluttyylin. Sienien umamimainen maku sopii hyvin hieman makeiden oluttyylien, kuten karamellinpunertavien ale- ja lager-oluiden kanssa. Hedelmäiset IPA- ja APA-oluet käyvät hyvin leikkaamaan kermaisten sieniruokien tuhtiutta ja tummat lager-oluet taas sieniruokiin, joissa on myös lihaa tai pekonia. Vaalea lager käy sienisalaattien ja kevyiden sieniruokien kera.

Kokeile helppoa sienimuhennosta ja yhdistä siihen karamellimainen amber ale, hedelmäinen IPA tai perinteinen sahti.

Oluinen sienimuhennos ja paistetut perunat

Sienimuhennos

Noin 4 dl metsäsieniä putsattuna ja pilkottuna
1 iso sipuli pienittynä
1/2 dl hennosti humaloitua amber ale-olutta tai sahtia
3 rkl voita
suolaa ja mustapippuria

Paahda ensin sieniä kuumalla kuivalla pannulla, niin että saat haihdutettua nesteet pois. Lisää olut ja anna senkin haihtua. Siirrä sienet syrjään ja kuivaa pannu. Kuullota sipuli pannulla runsaassa voissa ja lisää sienet. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Annan muhia herkulliseksi. Tarjoa paistettujen perunoiden kanssa tai vaalean leivän kanssa dipattavaksi. Sienimuhennos maistuu myös possunlihan lisäkkeenä.

Kokeile jälkiruuaksi!

Miten yhdistää siideri ja juustot?