Kokeile oluista Toast Skagenia vaalean lagerin kera!

Toast Skagenin, tämän klassisen merihenkisen leivän on luonut ruotsalainen ravintoloitsija Tore Wretman. Leivän nimi tulee Tanskasta, Skagen on Jyllannin pohjoiskärjessä sijaitseva hiekkaranta- ja dyyni-alue, jota huuhtoo kaksi eri merta. Leivän voi tarjota alku- tai iltapalaksi, perinteisesti sen kanssa tarjotaan vaaleaa lageria, mutta myös nyt trendikäs NEIPA sopii hyvin!

Oluinen Toast Skagen

1,2 dl creme fraiche

1 dl majoneesi

Noin 250 g katkarapuja

1 rkl pieniä kapriksia

1/2 punasipuli

1/2 dl maustamatonta hapanolutta

Suolaa ja mustapippuria

4 kpl saaristolais- tai paahtoleipää

Noin 2 rkl tuoretta tilliä

Koristeeksi: Sitruunalohkoja, kovaksi keitettyä kananmunaa, punasipulisilppua

Pieni sipuli. Sekoita kaikki raaka-aineet kulhossa ja laita viileään vetäytymään. Paahda leivät. Kasaa päälle skagen-tahnaa, koristele kananmunasiivuilla, sitruunalohkoilla ja sipulisilpulla.

Juomasuositus: Vaalea lager, Pils, NEIPA

Kokeile myös:

Viikon olut ja ruoka -pari: Suolaiset vohvelit ja vaalea vehnäolut