Kokeile brunssiksi suolaisia vohveleita parsan, kananmunien ja vehnäolutkastikkeen kera. Juomaksi belgityylistä vaaleaa vehnäolutta, NEIPAa, kevyttä hapanolutta tai kuivaa omenasiideriä. Vehnäoluen voi tarjota myös brunssihenkeen samppanjalaseista!
Vehnäolutvohvelit ja parsaa olutkastikkeella
Vohvelit:
3 dl vehnäolutta
2 dl juoksevaa turkkilaista jugurttia
2 kananmunaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
4 dl vehnäjauhoja
Paistamiseen: Voita
Sekoita olut, jugurtti, kananmunat ja sokeri kulhoon. Sekoita ruokasooda jauhoihin. Siivilöi jauhot sekoittaen kulhoon olut-jugurtti-munaseokseen. Anna turvota puoli tuntia. Paista vohveliraudalla kullankeltaiseksi.
Lisäksi:
Keitettyjä kananmunia nälän mukaan
Rucolaa pestynä
Uuniin öljyn kanssa:
1 pnt vihreää parsaa pestynä
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pese parsat ja kuori parsan varret. Öljyä uunivuoka, laita parsat sinne ja työnnä uuniin. Paahda parsoja kunnes napakan kypsiä, noin 10-15 minuuttia.
Vehnäolutmajoneesi:
1 dl majoneesia
1/2 dl vehnäolutta
Suola ja mustapippuri
Sekoita, mausta, mausta ja laita viileään tekeytymään
Tarjoa kaikki saman aikaan ja anna jokaisen kasata oma vohvelinsa.