Mitä jos kokeilisit olutta runebergintortun kera?

Kokeile helmikuista kansallisherkkuamme runebergintorttua vaihteeksi oluen kera. Tai järjestä vaikka maistajaiset erilaisilla oluilla ja runebergintortuilla niin löydät oman suosikkiyhdistelmäsi!

Helmikuinen teemaleivonnaisemme runebergintorttu on erittäin hyvä olutherkku. Parhaiten mausteisen tuhti ja makea runebergintorttu maistuu vaikka hieman paahteisten oluiden, kuten stoutien ja porterien kera, jolloin tortun päällä oleva vadelmahillo antaa vielä hauskan säväyksen paahteisen oluen kanssa. Toinen vaihtoehto on nauttia torttu hedelmäisen banaanisen vehnäoluen tai hennosti tervaisen ja hieman rusinaisen tumman belgi-alen kera. Hapanoluiden ystäville taas tortun kanssa voi sovittaa kaikki vadelmaiset hapanoluet, koska siinä on selkeä makusilta tortussa olevan vadelmahillon kanssa, oluen happamuuden keventäessä runebergintortun makeaa tuhtiutta. Hyviä ovat myös muuta marjaiset hapanoluet, varsinkin goset, joissa oleva suola mukavasti tasapainottaa tortun makeutta.

Juhlallinen olo tulee, kun tarjoilee tuhdin oluen jälkiruokaviini- tai avec -lasissa. Usein pienempi määrä olutta riittääkin makean leivoksen kera.

Ps. Jos leivot itse omat runebergintorttusi, niin kokeile kostuttaa tortun taikina rusinaisen maltaisella tummalla belgi-alella.

Hyvää Runeberginpäivää!

Katso myös:

Laskiaispulla on olutherkku!