Laskiaispulla on olutherkku!

Laskiaisen herkku on tuhti, mantelimassalla tai hillolla täytetty, kermavaahdolla silattu pulla. Perinteisesti tämä pulla nautitaan maidon tai kahvin kera, mutta se sopii hyvin myös oluen seuraksi.

Laskiaisajan peruskiista on aina se, kummallako täytteellä pulla syödään, hillolla vai mantelimassalla. Pidät sitten kummasta tahansa, molemmille löytyy olutkumppanit!

Hillolla täytetty laskiaispulla sopii hyvin hieman happamien, hedelmäisten oluiden kanssa, kuten erilaiset berliner weisset tai sour alet. Hauska yhdistelmä syntyy makeasta pullasta ja hieman suolaisesta gose-oluestakin. Belgialaistyyliset, hedelmäisen sitruksiset oluet löytävät myös kumppanin tästä pullasta tai hieman tukevammat luostarioluetkin. Kaikken tuhdimpien oluiden ystävä voi löytää hyvän kumppanin paahteisista stouteista ja porttereista tai jopa hieman makeista imperial stouteista.

Mantelimassalla täytetty laskiaspulla on maltaisten oluiden ystävä. Erikoisen hyvin tämä pulla sopii red ale -oluiden tai amber lagereiden kanssa, brittityyppisiä IPA-oluita unohtamatta. Myös weizenbockit ja tummat vehnäoluet käyvät hyvin mantelimassalla täytetyn pullan kera. Modernimpi pullansyöjä voi kokeilla mantelimassapullan kanssa myös sitrusmaista NEIPAa, tai perinteistä belgikriekiä.

Suurin osa laskiaisen vanhoista sanonnoista liittyy ruokaan ja juomaan, kuten tämäkin:

”Laskiaisena syötiin, jotta pyörtyä tahtoivat muutamat. Silloin saivat orjatkin olutta, palkollisetkin panosta.”

Hyvää laskiaistiistaita!

Jos ei laskiaispulla maistu, kokeile Olutreissun leivostastingia:

Olutreissun leivostasting


Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.