Kukko kiekaisi uuden johtajan Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalle ja aikaisempi tarinoi panimon historiasta

Laitilassa puhaltavat uudet tuulet kun uusi kippari alkaa luotsamaan laivaa kohti tulevaa. Olutposti haastatteli viimeisiä päiviä panimoa luotsaavaa Rami Aarikkaa videoille joissa avataan kuinka tähän päivään on tultu.

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan pitkäaikainen toimitusjohtaja Rami Aarikka keskittyy jatkossa hallitustyöskentelyyn ja jatkaa yhtenä yhtiön pääomistajista.  Uudeksi toimitusjohtajaksi tulee Lauri Sipponen, joka aloittaa marraskuun alusta. Sipponen on aiemmin toiminut lähes kaksikymmentä vuotta erilaisissa liiketoiminnan johto- ja kehittämistehtävissä Lidl Suomessa, joista vuodet 2010–2019 yhtiön toimitusjohtajana. Viimeksi Sipponen työskenteli VR Groupin toimitusjohtajana 2021–2022, sekä hallitusammattilaisena. Mies on toiminut myös Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan hallituksen jäsenenä vuodesta 2020, joten sinänsä talo on sangen tuttu hänelle jo ennestään.

Uusi toimari Lauri Sipponen ja perustajaosakas Totti Salko muikeina ja miksi eivät olisi. Laitilan Wirvoitusjuomatehdas on yksi valtakuntamme merkittävimmistä panimoista.

Olutposti soitti Laurille, toivotti miehen tervetulleeksi alalle ja teki välittömästi sinunkaupat.

”Täällä sitä ollaan into pinkeänä päästä ohjaksiin. Aarikan Rami on tehnyt todella hyvää työtä josta erittäin suuri kiitos hänelle” toteaa tuore toimitusjohtaja.

”Olen iloinen, että Sipponen hyppää vastuuseen juuri nyt, kun lähdemme hakemaan yritykselle kiihtyvää kasvua lähivuosina. Lauri tuntee yhtiön ja hänessä yhdistyy monella tavalla todella tärkeä ja arvostettava piirre – osaava liiketoiminnan kehittäjä, ihmisläheinen ja energinen johtaja, kuluttajaliiketoiminnan ja brändin rakentamisen ammattilainen. Ja Laitilan tyyliin Laurilta löytyy pilkettä silmäkulmasta”, Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan hallituksen puheenjohtaja ja perustajaosakas Totti Salko sanoo.

Myös Olutpostin mielestä uusi toimari tuntui heti rennolta ja huumoritajun omaavalta mieheltä joten päätimme tehdä hänestä joku päivä vielä oman henkilökuvan Olutpostiin.

Mutta kuinka Laitilan Wirvoitusjuomatehtaasta tuli mikä se on tänään. Katso alla oleva Rami Aarikan videohaastattelun uusin osa 2. Nykyhetki ja tulevaisuus ja aikaisemmin julkaistu osa 1. Historia. Voimme todeta, että kaikkea on tapahtunut ja varmaan tulee vielä tapahtumaan jatkossa kun herra Sipponen pääsee vauhtiin.

OSA 1. Historia

Kasvu ja kehittyminen tavoitteena jatkossakin
Neljän laitilalaisen kaveruksen vuonna 1994 perustama Laitilan Wirvoitusjuomatehdas on kasvanut Suomen neljänneksi suurimmaksi panimoksi ja Pohjoismaiden suurimmaksi pienpanimoksi. Se on tehnyt vahvaa tulosta vuodesta toiseen. Vuoden 2021 liikevaihto oli lähes 23 miljoonaa euroa ja liikevoitto 3,9 miljoonaa.

”Kuten aina ennenkin, löysimme hallituksessa nopeasti yhteisymmärryksen ehdottamani toimitusjohtajavaihdoksen tuomista mahdollisuuksista ja Laurin ollessa välittömästi valmis muutokseen, oli hallituksessa edessämme jälleen kerran helppo päätös. Olen tuntenut Laurin 2000-luvun alusta lähtien ja hänen uransa yhtiömme hallituksessa on vakuuttanut sekä minut, että hallituksemme. Laurin laaja-alainen liiketoimintaosaaminen, näkemyksellisyys ja pidetyt henkilöstöjohtamistaidot tulevat siivittämään lähes 850 tehtaanomistajan omistusten arvonnousua vuosiksi eteenpäin. Tulen antamaan kaiken tarvittavan tukeni Laurille ja mahtavalle henkilökunnallemme uudessa tilanteessa”, toteaa muutoksesta innoissaan oleva, vuodesta 1997 yhtiötä johtanut Aarikka.

Laitilan ykkösketju Totti, Sippola ja Aarikka.

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas on yksi Olutpostin pääkumppaneista ja rikkaan juomakulttuurin tukija. Olutposti kiittää Ramia monivuotisesta ja hienosta yhteistyöstä ja toivottaa Laurin tervetulleeksi mukaan joukkoon!

Haastattelija ja teksti: cyde
Video: Harri Soinila

Laitilan uutuudet maistelussa

Laitilan uusi Tuomas -olut julki

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan kahden miljoonan euron satsaus

Katso täältä Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan juttuja vuosien varrelta