Lakeuden Panimojuhlat Seinäjoella kolmatta kertaa

Kolmatta kertaa järjestetyt Lakeuden Panimojuhlat kokosivat Seinäjoelle hyvän joukon oluenystäviä.— Rytmikorjaamo sopii lämminhenkisen olutfestivaalin näyttämöksi ja noin 850 hengen juhlapaikaksi. Tapahtuman kahden päivän liput ja pääpäivä lauantai myytiin ennakkoon loppuun.

Tapahtuman panimokattauksen koonnut Jyri Ojaluoma valitsi mukaan 14 panimoa, jotka edustivat pienpanimoiden uusinta kärkeä. Koska juhlatilaa on rajallisesti, Ojaluoma joutui sanomaan ei Kehä III:sen sisäpuolelta tuleville panimoille samoin kuin muidenkin Etelä-Suomen suurten kaupunkien panijoille.

Paikallinen Mallaskosken Panimo isännöi tapahtumaa. Lapualainen Mallaskuun Panimo oli itsestään selvästi mukana. Lähinaapuri Kyrö Distillery Company pääsi mukaan festivaaleille ainoana panimoalan ulkopuolisena toimijana.

Mukaan pääsi peräti kolme vaasalaista panimoa, jo aiemmin esittäytyneen Bock’s Corner Breweryn lisäksi tuoreet tekijät Kvarken Brewery ja NP Brewers. Raippaluodossa olutta panevan Kvarkenin perustaja Patrik Willför on tunnettu tiukoista olutarvioistaan muun muassa Ratebeerissä.

Myös Oulusta saapui kolme panimoa: Hailuodon Panimo, Maistila ja Sonnisaaren Panimo. Pohjoisesta tuki myös Tornion Panimo. Kotimaisen kattauksen täydensivät Keski-Suomen ylpeys Hiisi yhdessä Donut Island Brewingin kanssa ja Hopping Brewsters Akaalta.

Kotimaisten panimoiden lisäksi Ojaluoma kutsui mukaan islantilaisen Borg Brugghúsin ja virolaisen Põhjala Breweryn, joiden kanssa hän on tehnyt yhteistyöoluita. Nämä kollaboraatio-oluet olivat myös maisteltavina.

 

Teksti: Mariaana Nelimarkka

Video: Cyde Hyttinen & Mikko Hentunen

Kuvat : Mikko Hentunen ja Kalle Marjamäki