Le Brun Demi-Sec – ei liian makea siideri

Nimi: Le Brun Artisanal Bigouden Demi-Sec 4,5% & Le Brun Artisanal Demi-Sec 4%
Kenelle: Vaativaan makuun!

Otsikon sanat ovat usein suomalaisen maistelijan huulilla, kun tarjoan kokeiltavaksi Le Brunin Bigouden Demi-Seciä. Ranskalaiset itse juovat juuri tätä tyylilajia paljon, demi-sec on klassinen ranskalainen siiderityyli. Se ei ole sokerimakea, vaan mietoprosenttinen, jolloin hiiva ei ole käyttänyt kaikkea omenan omaa sokeria.

Le brunin siideritalo on Bretagnen alueen kuuluisimpia. Se on voittanut useita palkintoja. Kaikki omenat poimitaan ja valitaan käsin, omenoiden annetaan seistä puulaatikoissa 3 viikkoa makujen konsentroitumiseksi ja siiderin valmistukseen käytetään aikaa – siiderit käyvät ainakin 4 kuukautta alhaisessa lämpötilassa

Le Brun Bigouden Demi-Sec: Väri vaaleampi kuin sisarellansa – vaalean kullankeltainen. Aromi on todella puhdas – kypsiä maalaisomenoita . Maku hieman konsentroitunut, keskivahva hapokkuus. Siiderissä on hyvä, tasapainoinen runko. Omenien makeus pyöristää aromia, mutta suutuntuma ja jälkimaku on kuiva, hieman omenankuorimainen ja kirpsakka. Korkealaatuinen tyylilajinsa edustaja.

Le Brun Demi-Sec: Väri kuparisempi ja tummempi kuin Bigoudenilla. Tuoksussa hunajaisuutta ja kukkaisuutta. Maku melko erilainen kun Bigoudenilla. Makeus tuntuu kielellä enemmän, omenan aromi on kypsempi ja maanläheisempi. Siiderillä on vahva runko ja aromit ovat hyvin tasapainossa. Pientä tanniinisuutta tuntuu aromissa, jälkimaku lyhyt. Alkoholi tuntuu vahvemmalta kuin 4%.

#siideriakiitos #lebrun #siideri #cider #demisec

www.siideriakiitos.fi