mainos
mainos

Muikea Muikku – Rento kulmabrasseri Kalasatamassa

Kalasataman rantaan Verkkosaareen on auennut ravintola, johon voi pistäytyä niin oluelle kuin nauttimaan juomaan sopivista herkuista.  Olutravintoloina tunnettuihin Kalaravintoloihin kuuluva Muikea Muikku edustaa hieman uudentyyppistä ravintolaa ketjussa monipuolisine ruokalistoineen.

Kesällä avattu Muikea Muikku on löytänyt asiakkaita naapurustosta. Ravintolan terassi on ollut henkilökunnan mukaan kuulemma ahkerassa käytössä aurinkoisella kelillä ja asiakkaat ovat löytäneet myös paikan runsaat ruoka-annokset.

– Halusimme tehdä hieman erityyppisen ravintolan, kertoo Kalaravintoloiden Daniel Wallenius.   – Muikeassa Muikussa on monipuolinen ruokalista, jonka maut hieman tähyävät Belgian suuntaan. Halusimme tehdä paikan, mihin voi tulla syömään tai piipahtaa oluella. Tai tehdä vaikka molemmat.

Muikean Muikun sisustus tuokin mieleen nimenomaan belgialaiset brasserit. Isot ikkunat valaisevat ravintolasalin miellyttävästi ja itse sisustus on harmonisen vaaleahkoa. Ruoka- ja pubipuoli on erotettu puolikorkealla seinämällä, josta kuitenkin voi kurkistella toiselle puolelle. Ruokapuolelle on pöytiintarjoilu, joka on tervetullutta rennossa ruokapaikassa. Palvelu on nopeaa ja ystävällistä ja ruokien kanssa saa asiantuntevat olutsuositukset. Itse kävin syömässä myöhään iltapäivällä, jolloin ikkunoista pystyi hyvin vielä tarkastelemaan rakentuvaa Kalasatamaa.

Ravintolan ruokalistan suosituimmat annokset ovat muikut, jotka tarjoillaan rapeiden ranskalaisten ja dippien kanssa. Annos onkin sopiva sekä pääruuaksi että jaettavaksi, muutaman oluenkin seuraan sopivaksi makupalaksi. Ruokalistan ehdottomiin suosikkeihin kuuluu erittäin maukas, ranskalaistyylinen sahramilla maustettu bouillabasse-kalakeitto, jonka viimeiset tipat voi kaapia lautaselta ravintolan oman vehnäolueen leivotun leivän kera. Sama leipä käy hyvin myös olutliemessä höyryävien simpukoiden liemeen dipattavaksi. Toki ruokalistalta löytyy myös olutravintolaan sopivaa saksalaista raakamakkaraa ja tuhti hampurilainen.

Muikean Muikun bouillabasse.

Kalaravintoloiden Daniel Walleniuksen mukaan ruokalista on suunniteltu niin, että siinä on kasvavalle Kalasataman naapurustolle monenlaisia vaihtoehtoja, näin ravintolaan voi pistäytyä niin pienen nälän karkottamiseen kuin kolmen ruokalajin ateriallekin.  Kokeilukerralla täytyy todeta, että mausteinen bouillabasse-keitto todella vei kielen, vaikka käsinnapsitut muikut olivat hyvänä kakkosena. Osassa ruokia on käytetty myös olutta raaka-aineena, joka on aina tervetullutta ja vahvistaa myös ravintolan laajempaa olutosaamista.

Saksalaista raakamakkaraa hapankaalin kera.

Ravintolan moderni ilme houkuttelee paikalle muitakin kuin oluenystäviä ja Muikean Muikun asiakasryhmä onkin laajempi. Ravintolaan sopivat niin lapsiperheet kuin ystävät seurustelemaan ruuan ääreen, koska useat annokset sopivat myös jaettavaksi, saisipa niistä koottua vaikka modernin brunssinkin pöytään, koska tarjolla on myös crepsejä erilaisilla täytteillä. Itse tilaisin vaikka ystävän kanssa ravintolasta nimenomaan monta eri annosta ja maistelisin kaikkea, ettei annoskateus iske.

Muikea Muikku on täynnä pieniä oivalluksia, sekä sisustuksessa että makujen suhteen. Omassa keittiössä leivottu leipä oli niin erinomaista, että sitä toivoisi saavan ostettavaksi mukaan ja hauska yksityiskohta on myös jokaisessa pöydässä ruokailijaa odottava oma, tummasta oluesta tehty herkullinen olutsuola.

Kokonaisuudessaan Muikea Muikku oli erinomainen kokemus sekä ruokailun että palvelun suhteen. Ainoa Muikun ongelma on, että se ei ole niin lähellä, että siitä voisi tulla kortteliravintolani, mutta toivottavasti näitä uudentyyppisiä Kalaravintoloita nousee myös tulevaisuudessa lähemmän omaa kotikatuani.

Teksti ja kuvat Anikó Lehtinen
Video cyde