mainos

Oluen kansainvälinen kuluttajajärjestö EBCU sai uuden puheenjohtajan

Kansainvälisen oluen kuluttajajärjestön EBCU:n eli European Beer Consumers Unionin puheenjohtaja vaihtui marraskuussa kun hollantilainen Henri Reuchlin luovutti puheenjohtajuuden seuraajalleen Kööpenhaminassa.

Kahdeksan vuotta pestissä toimineen Reuchlinin aikaan EBCU on voimakkaasti pyrkinyt viestimään olemassaolostaan ulospäin sekä sisarorganisaatiohin, panimoihin että oluenkuluttajiin päin. Reuchlin itse on pyrkinyt toiminut uudenlaisen olutjärjestön lähettiläänä ja tuomaan järjestöä lähemmän tavallista kuluttajaa.

Uusi puheenjohtaja Bo L. Jensen ja väistyvä puheenjohtaja Henri Reuchlin.

Uusi puheenjohtaja, tanskalainen Bo L. Jensen tunnetaan järjestöaktiivina, ja omien sanojensa mukaan hän haluaa tulevalla puheenjohtajakaudellaan enemmän osallistaa myös jäsenjärjestöt, kuten suomalaisen Olutliiton osaksi toimintaa. Jensen ei halua niinkään toimia edeltäjänsä tavalla itse järjestön lähettiläänä, vaan pitää tärkeänä kansallisten järjestöjen omaa edunvalvontaa ja nkyvyyttä. Jensen pyrkii uudistamaan EBCU:a entistä toimivammaksi sisältä päin.

Kansainvälisen oluen kuluttajaliiton eli EBCUn uusi hallitus: Simone Monetti Italiasta, puheenjohtaja Bo L. Jensen Tanskasta, Tim Webb Englannista, Yannick De Cocqueau Belgiasta ja André Brunnsberg Suomesta.

Kirjoittaja on EBCU:un kuuluvan Olutliiton puheenjohtaja.