Oluinen kanatagine granaattiomenalla

Tagine on sekä kannellinen, suippokansinen, marokkolainen savipata että taginessa valmistettu ruokalaji.

tagineannos

Jos et omista tagine-pataa, käytä tavallista pataa tai paksupohjaista kattilaa.

Oluinen kanatagine granaattiomenalla
4 hengelle • Noin 45 minuuttia
• 400 g kanan rintafileitä
• 2 rkl oliiviöljyä
• 2 sipulia
• 2 valkosipulinkynttä
• 2 tl raastettua inkivääriä
• 1–2 tl kurkumaa
• 1–2 tl jeeraa
• 1/2 tl suolaa
• 3 kokonaista mustapippuria
• paprikaa
• 1 munakoiso
• 2 dl mustia oliiveja
• 2 dl vaaleaa, belgityylistä vehnäolutta
• 1 mandariinin mehu
• 1–2 tl hunajaa
• 1 nippu (pieni) korianteria
• 1 nippu (pieni) persiljaa
• 3 dl turkkilaista jugurttia
• 1 granaattiomena
• Jos haluat seuraksi: Couscousia, riisiä tai leipää

Laita uuni lämpiämään 180-asteeseen. Kuori ja pieni sipulit ja valkosipulit, kuori ja raasta inkivääri. Pilko kaikki kasvikset ja leikkaa kanafileet paloiksi. Laita öljyä pataan ja kuullota siinä ensin sipulit ja valkosipulit, inkiväärit, kurkuma, jeera ja lihat ja kypsennä kanafileiden pinta sekoitellen. Lisää sitten kasvikset, suola, oliivit, olut, hunaja sekä kokonaiset mustapippurit ja hauduta tunnin verran kannen alla uunissa. Avaa granaattiomena ja kopistele sieltä siemenet isoon kulhoon (sottaista hommaa).

Tarkista maku.

Silppua padan päälle korianteri ja persilja, aseta tarjolle myös turkkilaista jugurttia ja granaatinomenansiemenet.

Juomaksi belgityylistä vehnäolutta, session IPA:a, belgityyppistä alea tai saison-olutta.

Artikkeli on julkaistu Olutposti-lehden numerossa 1/2022.

Teksti ja kuva: Anikó Lehtinen

mainos