Oluisat vappuvinkit!

Miksi kilistää vappuna viinillä, kun sen voi korvata kuohuvalla oluella! Pari vinkkiä kannattaa kuitenkin muistaa, kun varustautuu oluella vappuun.

Kilistysjuomaksi sopivat happamat oluet ja ne voi hyvin juoda kuohuviinilaseista. Tarjoa kuohuviiniin tottuneelle kaverille kirsikkaista kriekiä tai kirpeää sour alea. Vapun klassikkoruoille, nakeille ja perunasalaatille sopii hyvin humalainen IPA— tai sen kaveri, kevyempi american pale ale. Ensimmäisiin grillihetkiin perinteisessä vappusäässä käyvät tummat lagerit, amber alet ja maltaiset red ale -oluet. Vappuna on myös hyvä järjestää olut ja makkara -maistelu, johon voit katsoa vinkit Olutpostin olut ja ruoka -osiosta.

Jos haluat kuljettaa oluen vapun juhlapaikalle viileänä, niin voit kääriä sen märkään pyyhkeeseen tai talouspaperiin, laittaa hetkeksi pakkaseen ja ottaa mukaan. Jos juhlapaikalla on paljon oluita, kaikki voi upottaa isoon saaviin, joka täytetään vedellä, jäillä ja hyppysellisellä suolaa. Suola auttaa jäähtymistä, ja oluet ovat nopeasti kylmiä.

Satsaa oikeisiin olutlaseihin tai juo pullosta. Muovilasista juominen pilaa oluen. Muista myös, että pullonsuusta juotuna olut maistuu miedommalta, koska sen tuoksut eivät pääse nenään asti. Jos vappua juhlitaan piknikillä puistossa, jokainen voi ottaa oman lasinsa, jolloin ei tarvitse pelätä lasien sekoittumista.

Vaahtoavaa vappua!