Olut taipuu myös cocktaileiksi

Olutta taivuteltiin drinkkimaailmaan, kun Suomen Baarimestareiden ja Kannattajien Kerhon eli FBSK:n vuosittaiset Nuorten Baarimestareiden kisat käynnistyivät Sinebrychoffilla.

Kilpailujuomien pääraaka-aineita olivat olut, siideri ja viski. Kilpailijoiden oli tarkoitus tehdä juomia, missä sekä viskin, siiderin että oluen aromit ovat aistittavissa tasapainoisesti —´yhdistettynä muihin raaka-aineisiin. Tämä ei aina ole helppoa, koska sekä oluen että viskin maku on usein voimakas ja voi dominoida koko juomaa. Siideri on taas hedelmäisine makuineen hieman helpompi yhdistää cocktaileihin.

Oluista kilpailussa suosituin oli trendikäs hapanolut, mutta näkyipä runsaasti paahteista portteria, hedel- mäistä vehnäolutta ja IPA-oluttakin. Viskinä käytettiin irlantilaista viskiä, jonka maussa voi aistia hedelmäisiä ja mausteisiakin aromeja. Juomien makumaailmat vaihtelivat hyvin paljon mutta hedelmäisiä ja marjaisia makuja oli runsaasti. Juomien makumaailma oli happamahkoa, joka osoittaa näin, miten happamat maut ovat trendikkäitä juomamaailmassa kaikissa juomakategorioissa.

Nuorten Baarimestareiden ryhmäkisan voittivat Viron Kristi Piht ja Oskar Unt. Toiseksi tulivat Lapista Niko Lehtolainen sekä Janette Laitinen ja kolmanneksi Vaasasta Kristiina Erinko ja Christa Aarnio. Yksilökilpailun voitti Janette Laitinen. Onnea kaikille voittajille!