Olutmarinoidut possunfileet, sinihomevoi ja kesäinen kaalisalaatti

Kesällä grillaus on poikaa ja olut sopii siihen paremmin kuin hyvin. Kun käytät olutta myös ruuanvalmistuksessa, saat mukavan lisän grilliherkkujen aromeihin.

Kokeile olutta grillilihan marinointiin, siihen parhaiten käyvät maltaiset ja täyteläiset oluet, jotka maustavat lihaa samalla kun mureuttavat sitä. Hyviä oluttyylejä ovat esimerkiksi tummat lagerit, red- ja brown alet, bockit, täyteläiset ale-oluet ja erilaiset paahteiset stoutit ja portterit.

Olutmarinoidut possufileet, sinihomevoi ja kesäinen kaalisalaatti (4:lle)

Noin 500 g porsaan ulkofilettä

Marinadi:

  • 3 dl brown ale-olutta
  • Rosmariininoksa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • Kanelitanko
  • 1/2 limen mehu

Sinihomevoi:

  • 1 dl pehmeää voita
  • 1 dl sinihomejuustoa murustettuna

Kesäinen kaalisalaatti:

  • 1/4 kaalikerä
  • 2 omenaa
  • Suolaa

Kastike:

  • 1/2 dl majoneesia
  • 1/2 dl turkkilaista jugurttia
  • 1 rkl limen mehu
  • Suolaa ja mustapippuria

Sekoita marinadi. Leikkaa porsaanulkofile pihveiksi ja nuiji lihanuijalla tai isolla olutpullolla ohuiksi. Laita pihvit marinadiin. Tee sinihomevoi sekoittamalla kulhossa pehmeä voi sekä sinihomejuusto ja laita sitten viileään. Sekoita kaalisalaatin kastike. Poista kaalista uloin kerros ja viipaloi kaali hyvin ohuiksi tikuiksi, laita kulhoon ja suolaa hieman. Kuori omenat ja viipaloi kuutioiksi. Sekoita kaali ja omenat ja sen jälkeen kastike. Maista ja mausta. Ota sinihomevoi pois viileästä.

Ota possunlifeet pois marinadista ja grillaa. Tarjoa kuumana voin ja kaalisalaatin kera. Lasiin brown ale -olutta tai muuta maltaista olutta.