Olutravintola Konttorissa vuonna 2023 myynnissä 1341 erilaista olutta

Tampereen parhaan olutravintolan titteliä kantava Olutravintola Konttori myi viime vuonna ennätysmäärän erilaisia oluita. Kun vuotta aiemmin myytyjen oluiden tilastoinnissa päädyttiin hieman yli tuhanteen, vastaava luku vuoden 2023 päätteeksi oli 1341.

Pysyvät ja vaihtuvat hanat sekä pullo- ja tölkkivalikoima muodostavat laajan olutvalikoiman Olutravintola Konttorissa.

 

Tampereen keskustassa niin satunnaisia ohikulkijoita kuin olutharrastajiakin palvelevan Olutravintola Konttorin myytyjen erilaisten oluiden määrä kasvoi taas. Kasvu on ollut vuosittaista.

– Meillä on kymmenen hanan pysyvä olutvalikoima, kun taas vaihtuvia olutlaatuja tarjoilemme 11 hanasta. Vaihtuva hanavalikoima ylsi vuonna 2023 peräti 731 erilaiseen juomaan, minkä lisäksi myimme 600:aa eri tuotetta pullosta tai tölkistä. Helpohkon yhteenlaskun jälkeen voimme todeta, että viime vuoden aikana meillä oli mahdollista nauttia 1341 eri olutlaatua. Kasvua edellisvuoteen verrattuna oli kolmisen sataa, Olutravintola Konttorin johtaja Antti Hannula sanoo.

Olutravintola Konttorin johtaja Antti Hannula

 

Vaihtuvia hanaoluita Konttoriin hankitaan tavallisesti yhdestä kahteen olutkegiä ja koon mukaan juomaa riittää muutamasta päivästä viikkoon. IPA-oluet pitivät pintansa suosituimpina vaihtuvan valikoiman juomina, sillä niitä Konttorin hanoissa vieraili viime vuonna 399 erilaista.

– Haastajiakin toki löytyy. Jo edellisvuonna suosiotaan kasvattaneet hapanoluet menestyivät myös nyt, ja vuoden 2023 aikana toimme tarjolle yli 150 erilaista hapanolutta pelkästään hanaan. Tiskin takana olemme kiinnittäneet huomiota siihen, että myyntiin valitsemamme ’sourit’ maistuvat myös heille, jotka eivät lähtökohtaisesti pidä oluen mausta. Ja nyt moni käy pelkästään niiden takia, Hannula kertoo.

Hannulan mukaaan lager-oluita myytiin hieman enemmän kuin vuonna 2022, mutta todellisia nousijoita vaihtuvissa hanajuomissa olivat 5,5 %:set ja sitä kevyemmät pale alet. Niitä tuotiin ravintolaan tarjolle 90 erilaista, kun vuotta aiemmin määrä oli viitisenkymmentä. – Lieneekö poikkeuksellisen aurinkoinen ja lämmin kesä vaikuttanut näiden hyvien janojuomien kysyntään, Hannula pohtii.

Olutravintola Konttorin tankkivarastossa riittää vaihdettavia tuotteita.

 

Olutravintola Konttori on vakiinnuttanut paikkansa oluenystävien parissa. Olutpiireissä tunnetussa Untappd-sovelluksessa Konttorin menua katsottiin viime vuoden aikana noin 107 000 kertaa ja kaikkiaan 1899 käyttäjää teki sovelluksessa 22 225 arvostelua Konttorin juomista. Kerrallaan ravintolassa on oluita Untappd:n mukaan parinsadan molemmin puolin, joka edustaa Suomessa olutravintoloita sovelluksesta tarkastellessa hyvinkin laajaa valikoimaa.

– Tilastot ovat hauskaa seurattavaa. Tällä hetkellä Konttorilla on Suomen ravintoloista eniten arvosteluja Untappd-sovelluksessa, mutta käymme jatkuvasti leikkimielistä kisaa valtakunnan kovimmasta Untappd-pöhinästä kahden helsinkiläisravintolan kanssa, Hannula naurahtaa.

Lähde ja kuvat: Olutravintola Konttori, kuvaaja: Timka Seppänen / Solid Photo

Katso myös:

Konttori hemmotteli asiakkaitaan peräti 1035 eri oluella vuonna 2022