mainos
mainos

Olutta ja makkaraa Vanhassa Kauppahallissa – Tired Uncle ja Helsingin Makkaratehdas

Vanha Kauppahalli on saanut kokonaan uuden syyn rientää sinne, kun viime kuussa paikassa avasi espoolaisen Tired Uncle Brewing Co:n ja Helsingin Makkaratehtaan yhteinen olut-ja makkarakauppa, jossa voi nauttia oluita ja maukkaita makkara-annoksia myös paikan päällä.

Espoolaisen Tired Uncle:n ja Helsingin Makkaratehtaan yhteisessä pienessä puodissa on hauska tunnelma, ja pienen viiden asiakaspaikan tilassa onkin hyvä istahtaa nauttimaan kylmä olut ja herkullinen hodari. Kauppahallin olutpuotia emännöi Maiju Nikkonen, joka vetää myös Tired Uncle:n Keran halleilla, panimon yhteydessä olevaa taproomia.

Keskellä kuhisevaa kauppahallia olevan kaupan olutvalikoima painottuu Tired Uncle:n oluiden lisäksi kotimaisten pienpanimoiden, kuten espoolaisen Olarin Panimon ja lappeenrantalaisen Panimoyhtiö Tujun tuotantoon ja varsinkin erilaisia NEIPA- tai IPA- oluita on hyvin valikoimissa, kuten myös hapanoluita. Yhteensä erilaisia oluita kaupassa on parisenkymmentä, ne löytyvät Untapptdista ja valikoiman luvataan vaihtuvn säännöllisesti. Paikan päällä saa vahvempaa olutta myös hanasta, mukaan taas voi taas ostaa alle 5,5- prosenttisia oluita. Kaupan valikoimissa on huomioitu myös gluteenittomuus sekä alkoholittomien oluiden juojat, kertoo Nikkonen.

Ruokapuolella voi ostaa mukaan vaihtuvan makkaravalikoiman tuotteita, joista saa myös maistuvia hodareita. Paikan päällä, vaikka lounaaksi nautittavaksi Nikkonen suosittaa ylikypsää possua Tired Uncle:n raikkaan mehumaisen NEIPA:n kera.  Lisäksi valikoimissa on Helsingin Makkaratehtaan kuuluisaa Yönakkia ja itse tehtyä sinappia. – Asiakkaat ovat löytäneet paikan hyvin ja turistit ovat hyvin kiinnostuneita paikallisesta oluesta ja makkarasta, kertoo Maiju Nikkonen. – Ja vaikka itse kaupassa on vain muutama asiakaspaikka, kauppa laajenee kesäksi myös kauppahallin pihalle terassiksi, joten Tired Uncle:n oluita ja maukasta Helsingin Makkaratehtaan makkaraa voi nautiskella tulevaisuudessa myös vilkasta Helsinkiä katsellen.

Maiju Mikkonen Vanhan Kauppahallin olutkaupassa.

Tired Uncle on espoolainen, Keran halleilla sijaitseva pienpanimo, joka aloitti panimotoimintaansa Espoossa vuonna 2019. Panimo on myös pienenä osakkaana helsinkiläisessö Juova-ravintolassa.

Helsingin Makkaratehdas on vuonna 1930 perustettu perheyritys, jonka toiminta siirtyi Perniön Lihalle vuonna 2008.

Vanha Kauppahalli on vuonna 1889 avattu helsinkiläinen kauppahalli, joka sijaitsee Etelärannassa lähellä Kauppatoria. Se on kaupungin kauppahalleista vanhin. Hallissa mydään pääsääntöisesti elintarvikkeita. 

 

Tired Uncle’s Taproom Espoossa Keran halleilla

 

Hanahuone Juova syntyi pienpanimoiden yhteistyössä