Opi oluttyyleistä EBCU:n uudesta olutoppaasta!

European Beer Consumers Union (EBCU),  oluen asemaa ja kuluttajien etuja Euroopassa puolustava järjestö on julkaissut sähköisen oluttyylioppaan The Beer Styles of Europe and Beyond. Opas tarjoaa laajasti tietoa oluttyyleistä ja niiden taustoista.

The Beer Styles of Europe and Beyond -oppaassa oluttyypit luokitellaan kuuteen ryhmään muun muassa ainesosien, panimoprosessien ja tarjoilutyylien perusteella. Opas onkin suunniteltu auttamaan kokematontakin oluen juojaa tunnistamaan yhteisiä piirteitä saman tyylin tai alatyylin oluiden joukossa ja arvostamaan oluiden monimuotoisuutta. Sivusto myös kertoo erilaisista oluenpanoprosesseista, tyylien historiallista taustoista ja vinkkaa eri oluttyylien erilaiset tarjoilutavat.  Verkko-oppaan koostajana on ollut englantilainen olutkirjoittaja Tim Webb, pitkäaikainen EBCU:n hallituksen jäsen ja toinen The World Atlas of Beerin tekijöistä.

Oluttyyliopas on julkaistu sähköisenä, koska EBCU tiedostaa oluttyylien jatkuvan kehityksen ja on sitoutunut päivittämään opasta uusien oluttyylien syntymisten ja muiden muutosten mukaan. Käyttäjiä kehoitetaan antamaan palautetta, jolloin The Beer Styles of Europe and Beyond -opasta voidaan kehittää eteenpäin.  EBCU uskoo, että opas inspiroi panimotaidon arvostusta ja edistää maailmanlaajuista olutkulttuuria.

EBCU:n sähköinen olutopas on suunniteltu sopimaan yhteen myös laajasti tunnetun, oluttuomareiden käyttämän Beer Judge Certification Program -oluttyyliluokituksen sekä Yhdysvaltain Brewers Associationin käsityöpanimoille suunnattujen Beer Styles 2023 -luokituksen kanssa.

Perehdy The Beer Styles of Europe and Beyond -oppaaseen!

Katso lisää:

Suomalainen olutvaikuttaja André Brunnsberg eurooppalaisen oluenkuluttajien kattojärjestön EBCU:n puheenjohtajaksi

Kuva: EBCU